Judit Budapestre érkezett


A 10 héten át tartó magyarországi utazás utolsó állomásához érkezett Judit. Az ország fővárosának programjaival búcsúzik tehát a diáklány, aki Magyarország legszebb helyeit járhatta be az elmúlt hetek során.

Budapest méltán kedvelt idegenforgalmi célpontja a turistáknak. Nem véletlen. Budapesten több világörökségi helyszín is található, többek között a Duna-part látképe, a Budai Várnegyed, az Andrássy út, a Hősök tere és a Millenniumi Földalatti Vasút. Turisztikailag jelentősek még a város Duna-hídjai, valamint gyógyfürdői, mivel Budapest a világ legtöbb gyógyfürdőjével rendelkező fővárosa. Itt található még a világ legnagyobb termálvizes barlangrendszere, Európa legnagyobb zsinagógája, valamint a magyar Országház is, ami a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. Budapest természeti értékekben rendkívül gazdag város, többek között barlangok, források, növénytársulások élőhelyei, kiterjedt parkok állnak természetvédelem alatt. A város szívében található a Gellért-hegy. A ritka természeti értékek közül megemlítendő a Pál-völgyi és a Szemlőhegyi cseppkőbarlangok.

Budapest. HOL Magazin 2014.

Budapest összes lehetőségét kiaknázni természetesen nem lehet, de Judit programjának összeállítása számos izgalmas élményt rejt. Az első napon a vízé a főszerep. A kőbányai sörgyár területén merüléses búvártúra vár rá, majd Nagytétényben a Tropicarium, ahol többek között rájákat lehet simogatni, majmokat etetni, át lehet élni az esőerdők hangulatát, páradús klímáját. Délutáni programnak kiváló a Ramada szállóban egy gyors ebéd, majd irány az Aquaworld, ahol surf-leckék is vehetők. A vizes program folytatásaként kihagyhatatlan élményt jelent a Széchenyi Gyógyfürdő, amit egy gyógymasszázs még teljesebbé tehet.

Budapest. HOL Magazin 2014.

Második nap városnézés a Budapest TukTukkal, majd egy különleges közlekedési eszköz a budavári sikló segítségével jutunk fel a várnegyedbe. Ezt követően érdemes hajóra szállni, s vén Dunán egy rövid városnéző hajókázásra indulni, ahonnan páratlan látvány tárul az Utazó elé. Esti kikapcsolódásként érdemes felkeresni Budapest valamelyik romkocsmáját.

Budapest. HOL Magazin 2014.

A harmadik nap szólhat a kultúráról, hisz ehhez is számtalan lehetőséget kínál a főváros. Meglátogatható Művészetek Palotája, ahol a világ egyik legnagyobb koncerttermi orgonája látható. Az Erzsébet téren található Design Terminál, a kreatívipar, a divatkultúra és az urbanisztika egyikközponti helyszíne. Ebéd a Terminál étteremben. Az Év Utazója a Várnegyedben a Halászbástyán köszön el a 10 hetes programtól.

Budapest. HOL Magazin 2014.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing