Jótékonysági kerékpáros felvonulást tartottak Budapesten

2014.04.29. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja alkalmából jótékonysági kerékpáros felvonulást tartottak a hétvégén, Budapesten. A rendezvény szervezőjeként a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája a klinika alapítványának munkájára és a betegellátás támogatásának szükségességére hívta fel a figyelmet a Bókay dinasztiának emléket állítva.

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája, a sokak által Bókay Gyermekklinikaként emlegetett intézmény idén ünnepli fennállásának 175 éves évfordulóját, amely a hazai gyermekgyógyászat 175 éves születésnapja is egyben. A hajdani Szegénygyermek- Kórház hazánk első, Európa negyedik gyermekklinikája. „A klinika a jubileumi rendezvényeket a sport – egészség – hagyomány jegyében április 27-én 10 és 14 óra között egy jótékonysági célú kerékpáros családi nappal nyitotta meg. A kerékpáros menet a VIII. kerületi klinika udvarából indult, és mintegy 10 km hosszan az Üllői úton végighaladva, a XVIII. kerületi Bókay-kertbe érkezett, ahol a klinika vezetői a kerület vezetőségével és a Bókay család képviselőjével közösen egy megemlékezést is tartottak a nagy múltú intézményről” – mondta Dr. Szabó Attila, az I. sz. Gyermekklinika igazgatója, a rendezvény fővédnöke.

„A hagyományteremtő kerékpáros megemlékezésen több százan vettek részt. A jótékonysági eseményen a jelképes regisztrációs díjakból befolyt összeg a Bókay Gyermekklinikáért Alapítványt támogatja. Ezúton is köszönjük minden mozgást kedvelő indulónak” – tette hozzá az igazgató.

Jótékonysági kerékpáros felvonulás. HOL Magazin 2014.

A rendezvény résztvevői egyrészt a klinikai dolgozókból, betegekből és azok családjaikból, másrészt a hazai gyermekgyógyászati osztályok munkatársaiból, valamint a klinika együttműködő partnerei közül kerültek ki. Részt vettek a Bókay Család hagyományait ápoló helyi iskolások és családjaik is a XVIII. kerületből. A rendezvény egészségügyi szolgáltatását a XVIII. kerületi egészségügyi szolgálat biztosította. Az érkezésnél a sportolókat frissítő és könnyű büfé várta, minden résztvevő emlékpólót kapott.


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing