Jön a Gastro Trade Expo, a vendéglátóipar kreatív nagyrendezvénye

Június 1-2-án zajlik a SYMA rendezvényközpontban a vendéglátóipari szakma nagyrendezvénye, a Kreatív Konyha Fórum folytatásaként bemutatkozó Gastro Trade Expo. Az interaktív, két napos konferencia és szakvásár már nemcsak az éttermi és szállodai szakmának, hanem a cukrászatoknak, pékségeknek, pizzériáknak ételkiszállító cégeknek, vagyis a vendéglátóipar széles szegmensének szól.

Látványos bemutatók, külföldi oktatóséfek, a legjobb hazai szakemberek, számos kiállító és számtalan termék várja mindazokat, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak az aktuális trendekkel. Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és előadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közreműködésének köszönhetően látogat el a rendezvényre.

Az alapoktól a csúcsteljesítményekig, közérthetően és követhetően!

A Kreatív Konyha Fórum négy évvel ezelőtti indításával az volt a célunk, hogy olyan szakmai konferenciát és kiállítást hozzunk létre a vendéglátós szakma számára, ahol találkozhatnak egymással, a legelismertebb pályatársaktól tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek, és közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek az ágazat kereskedelmi és szolgáltató cégeivel.

Idén jelentős változásra készülünk, mellyel szeretnénk elérni, hogy a teljes vendéglátóipari szegmens meghatározó eseményévé váljon a Fórum, azaz immár a Gastro Trade Expo. Két napon keresztül, jóval nagyobb kiállítói területen, a SYMA csarnokban szervezzük meg a rendezvényt, ahol a konferencia-előadások mellett a gyakorlati workshopokra és az egyedi igényekre szabott, profi kiállítói bemutatkozásra fókuszálunk. Célunk, hogy egy olyan modern szemléletű rendezvényt hozzunk létre, ahol a vendéglátás különböző szegmenseiben dolgozók megtalálják a számukra érdekes programokat és partnereket, kibővülve már a cukrászat-sütőipar és a közétkeztetés-catering területével is.

 

PROGRAMOK

Az előadások, szemináriumok, bemutatók több helyszínen, párhuzamosan zajlanak, így mindenki megtalálhatja a számára legfontosabb témákat. Az előadások között nagyobb szüneteket tartunk, így arra is lesz idő, hogy vendégeink meglátogassák kiállítóink standjait. A program jelenleg is alakul, de a főbb elemeket már megoszthatjuk önökkel:

Üzlet és üzemeltetés a vendéglátásban

Konferencia éttermi és szállodai menedzserek, üzletvezetők, tulajdonosok számára

Konferenciatermünkben azokat a témákat vesszük sorra, amik az üzletmenet hatékonyabb, sikeresebb működéséhez adhatnak útmutatást. Csak felsorolásszerűen pár téma:

Június 1., szerda

11.00 Hatóságok aktuálisan

12.00 Pályázatok, banki konstrukciók

14.00 Beszerzés – piacról, kistermelőktől, kistermelők integrálása, minőségi védjegyek

15.00 Üzemeltetés – energiagazdálkodás, zöld energiák

16.00 Szállodanyitási trendek a tengerentúlon

Június 2., csütörtök

11.00 Munkaerő-gazdálkodás

12.00 Üzletkialakítás, belsőépítészet, design,

13.00 Marketing – web, promóciós anyagok, eladáshelyi marketingeszközök

14.00 Új piacok keresése

Kiállítótér és Konyha Show

A kiállítótérben a kiállító standok mellett kap helyet három látványkonyha negyvenfős szemináriumsarkokkal. A Basic Gourmet sarokban éttermi és szállodai szakácsoknak, a Pizza, Pastry, Bakery sarokban pékségek, cukrászatok, pizzériák szakembereinek, a Big Kitchen sarokban pedig közétkeztetők és catering cégek szakácsainak tartunk bemutatókat neves külföldi oktatóséfek és elismert hazai szakemberek közreműködésével.

A cél mindhárom esetben ugyanaz: az új technológiák megismertetése, a hétköznapi alapanyagok kreatív használata és a különleges segédanyagok hétköznapivá tétele, a gazdaságosság elősegítése a minőség megőrzésével. A megoldás, vagyis az eszközök, eljárások és persze a késztermék viszont teljesen különböző, ezért mindhárom szegmens számára a legfontosabb, legérdekesebb megoldásokat mutatjuk be.

Június 1., szerda

Basic Gourmet

10.30 Halbontás és lazac konfit

12.00 Grillezés mesterfokon

13.30 Krumpli másképp

15.00 Trükkök a tányéron

Big Kitchen

11.30 sous vide a nagykonyhákban

13.00 közétkeztetés olasz módra

15.00 Sodexo – egészségprogram a közétkeztetésben

16.30 Regenerálás, tálalás

Pizza, Pastry, Bakery

11.00 Ezt süsd ki! Sütőipari alapanyagok, adalékanyagok

12.30 Pizzakészítés felsőfokon

14.00 Csokoládétemperálás kézzel, géppel

15.30 Modern bonbonok

16.30 Fagylaltkészítés hagyományos és modern technológiákkal

 

Június 2., csütörtök

Basic Gourmet

10.30 Belsőségek korszerűen

12.00 A divatos nyúl

13.30 Tojásvariációk

15.30 Szifontechnológia- hideg-meleg többféle textúrában

Big Kitchen

11.30 Vákuum alatti főzés

13.00 A sous vide atyja: GEORGES PRALUS

15.00 Közétkeztetés olasz módra

16.00 Új csomagolástechnológiák

Pizza, Pastry, Bakery

11.00 Dagasztástechnológiák

12.30 Pizzakészítés felsőfokon

14.00 Krémtípusok a cukrászatban

15.30 Tányérdesszertek

A kiállítótéren belül Piaccal és a gasztro-szektor felé nyitni vágyó kistermelőkkel, Borudvarral és Café&Bar pódiummal várjuk az érdeklődőket, akik mindenhol kérdezhetnek, kóstolhatnak, akár vitázhatnak is.

Borudvar

Az éttermi kínálatban kiemelkedő szerepet játszó italok (borok, pálinkák) megismertetésével, az egyes italok gasztronómiai összefüggéseivel foglalkozó tematikus előadások és kóstolók. A Borudvaron belül található Pincesoron folyamatosan megismerhetők a bemutatott borok., tematikusan csoportosított borászatok.

Piactér

Gasztronómiai alapanyagokat előállító kistermelőknek kínál bemutatkozási lehetőséget, akiknek a megtermelt mennyiség és az állandó minőség alapján lehetőségük van egy-két étterem állandó beszállítójává válni. Ebben a programban szakmai partnerünk az Agrármarketing Centrum Kht.

Café&Bar pódium

A kávéházi hangulatú pódiumon étvágygerjesztő koktélokat kóstolhatnak a vendégek, megismerhetik mitől jó a kávé, megtanulhatják a pálinkafelszolgálás-pálinkakóstolás fortélyait és számos illatos, ízletes kortyolnivalót próbálhatnak ki a két nap során.

Közreműködő szakemberek:

Bíró Lajos, Segal Viktor, Nyári László, Kiss János, Takács Lajos, Palotai Csaba, Varga Gábor, Horváth Szilveszter, Nusszer István, Hébenstreit Ádám, Urbán Tibor, Kovács Antal, Maurizio Leone, Marcello Castaglioni, Tom Bauweraerts, Eva Centa… és mások, a lista folyamatosan bővül

Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és előadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közreműködésének köszönhetően látogat el a rendezvényre.

 

LÁTOGATÓI INFÓK

Helyszín: SYMA Sport- és Rendezvényközpont „A” csarnok

Cím: 1145 Budapest, Dózsa György út 1

Parkolás: a csarnok környékén ingyenesen, a Sportaréna parkolójában 320 Ft/nap (19.00 óráig)

Tömegközlekedés: M2 metró, Népstadion megállótól 5 percnyi séta

REGISZTRÁCIÓ, JEGYEK

A rendezvény csak előzetes vagy helyszíni regisztrációt és jegyvásárlást követően látogatható. Az előzetes regisztráció zárása május 25.

Teljes árú napijegy: 3000 Ft

Teljes árú kétnapi jegy: 5000 Ft.

Május 25-ig regisztrálók számára 50%-os kedvezményt biztosítunk a belépő árából.

Előregisztrációs napijegy: 1500 Ft

Előregisztrációs kétnapi jegy: 2500 Ft

 

Részletes program és további információ: www.gastroexpo.hu, www.vendon.hu

Centralpress Hungary Kft.

1084 Bp., József u. 26.

T: 06 1 266 8190, 06 20 912 3410, 06 20 914 9417

 

Forrás: -vendon-

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing