Jön a Gastro Trade Expo, a vendéglátóipar kreatív nagyrendezvénye
Június 1-2-án zajlik a SYMA rendezvényközpontban a vendéglátóipari szakma nagyrendezvénye, a Kreatív Konyha Fórum folytatásaként bemutatkozó Gastro Trade Expo. Az interaktív, két napos konferencia és szakvásár már nemcsak az éttermi és szállodai szakmának, hanem a cukrászatoknak, pékségeknek, pizzériáknak ételkiszállító cégeknek, vagyis a vendéglátóipar széles szegmensének szól.

Látványos bemutatók, külföldi oktatóséfek, a legjobb hazai szakemberek, számos kiállító és számtalan termék várja mindazokat, akiknek fontos, hogy lépést tartsanak az aktuális trendekkel. Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és előadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közreműködésének köszönhetően látogat el a rendezvényre.
Az alapoktól a csúcsteljesítményekig, közérthetően és követhetően!
A Kreatív Konyha Fórum négy évvel ezelőtti indításával az volt a célunk, hogy olyan szakmai konferenciát és kiállítást hozzunk létre a vendéglátós szakma számára, ahol találkozhatnak egymással, a legelismertebb pályatársaktól tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek, és közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek az ágazat kereskedelmi és szolgáltató cégeivel.
Idén jelentős változásra készülünk, mellyel szeretnénk elérni, hogy a teljes vendéglátóipari szegmens meghatározó eseményévé váljon a Fórum, azaz immár a Gastro Trade Expo. Két napon keresztül, jóval nagyobb kiállítói területen, a SYMA csarnokban szervezzük meg a rendezvényt, ahol a konferencia-előadások mellett a gyakorlati workshopokra és az egyedi igényekre szabott, profi kiállítói bemutatkozásra fókuszálunk. Célunk, hogy egy olyan modern szemléletű rendezvényt hozzunk létre, ahol a vendéglátás különböző szegmenseiben dolgozók megtalálják a számukra érdekes programokat és partnereket, kibővülve már a cukrászat-sütőipar és a közétkeztetés-catering területével is.
PROGRAMOK
Az előadások, szemináriumok, bemutatók több helyszínen, párhuzamosan zajlanak, így mindenki megtalálhatja a számára legfontosabb témákat. Az előadások között nagyobb szüneteket tartunk, így arra is lesz idő, hogy vendégeink meglátogassák kiállítóink standjait. A program jelenleg is alakul, de a főbb elemeket már megoszthatjuk önökkel:
Üzlet és üzemeltetés a vendéglátásban
Konferencia éttermi és szállodai menedzserek, üzletvezetők, tulajdonosok számára
Konferenciatermünkben azokat a témákat vesszük sorra, amik az üzletmenet hatékonyabb, sikeresebb működéséhez adhatnak útmutatást. Csak felsorolásszerűen pár téma:
Június 1., szerda
11.00 Hatóságok aktuálisan
12.00 Pályázatok, banki konstrukciók
14.00 Beszerzés – piacról, kistermelőktől, kistermelők integrálása, minőségi védjegyek
15.00 Üzemeltetés – energiagazdálkodás, zöld energiák
16.00 Szállodanyitási trendek a tengerentúlon
Június 2., csütörtök
11.00 Munkaerő-gazdálkodás
12.00 Üzletkialakítás, belsőépítészet, design,
13.00 Marketing – web, promóciós anyagok, eladáshelyi marketingeszközök
14.00 Új piacok keresése
Kiállítótér és Konyha Show
A kiállítótérben a kiállító standok mellett kap helyet három látványkonyha negyvenfős szemináriumsarkokkal. A Basic Gourmet sarokban éttermi és szállodai szakácsoknak, a Pizza, Pastry, Bakery sarokban pékségek, cukrászatok, pizzériák szakembereinek, a Big Kitchen sarokban pedig közétkeztetők és catering cégek szakácsainak tartunk bemutatókat neves külföldi oktatóséfek és elismert hazai szakemberek közreműködésével.
A cél mindhárom esetben ugyanaz: az új technológiák megismertetése, a hétköznapi alapanyagok kreatív használata és a különleges segédanyagok hétköznapivá tétele, a gazdaságosság elősegítése a minőség megőrzésével. A megoldás, vagyis az eszközök, eljárások és persze a késztermék viszont teljesen különböző, ezért mindhárom szegmens számára a legfontosabb, legérdekesebb megoldásokat mutatjuk be.
Június 1., szerda
Basic Gourmet
10.30 Halbontás és lazac konfit
12.00 Grillezés mesterfokon
13.30 Krumpli másképp
15.00 Trükkök a tányéron
Big Kitchen
11.30 sous vide a nagykonyhákban
13.00 közétkeztetés olasz módra
15.00 Sodexo – egészségprogram a közétkeztetésben
16.30 Regenerálás, tálalás
Pizza, Pastry, Bakery
11.00 Ezt süsd ki! Sütőipari alapanyagok, adalékanyagok
12.30 Pizzakészítés felsőfokon
14.00 Csokoládétemperálás kézzel, géppel
15.30 Modern bonbonok
16.30 Fagylaltkészítés hagyományos és modern technológiákkal
Június 2., csütörtök
Basic Gourmet
10.30 Belsőségek korszerűen
12.00 A divatos nyúl
13.30 Tojásvariációk
15.30 Szifontechnológia- hideg-meleg többféle textúrában
Big Kitchen
11.30 Vákuum alatti főzés
13.00 A sous vide atyja: GEORGES PRALUS
15.00 Közétkeztetés olasz módra
16.00 Új csomagolástechnológiák
Pizza, Pastry, Bakery
11.00 Dagasztástechnológiák
12.30 Pizzakészítés felsőfokon
14.00 Krémtípusok a cukrászatban
15.30 Tányérdesszertek
A kiállítótéren belül Piaccal és a gasztro-szektor felé nyitni vágyó kistermelőkkel, Borudvarral és Café&Bar pódiummal várjuk az érdeklődőket, akik mindenhol kérdezhetnek, kóstolhatnak, akár vitázhatnak is.
Borudvar
Az éttermi kínálatban kiemelkedő szerepet játszó italok (borok, pálinkák) megismertetésével, az egyes italok gasztronómiai összefüggéseivel foglalkozó tematikus előadások és kóstolók. A Borudvaron belül található Pincesoron folyamatosan megismerhetők a bemutatott borok., tematikusan csoportosított borászatok.
Piactér
Gasztronómiai alapanyagokat előállító kistermelőknek kínál bemutatkozási lehetőséget, akiknek a megtermelt mennyiség és az állandó minőség alapján lehetőségük van egy-két étterem állandó beszállítójává válni. Ebben a programban szakmai partnerünk az Agrármarketing Centrum Kht.
Café&Bar pódium
A kávéházi hangulatú pódiumon étvágygerjesztő koktélokat kóstolhatnak a vendégek, megismerhetik mitől jó a kávé, megtanulhatják a pálinkafelszolgálás-pálinkakóstolás fortélyait és számos illatos, ízletes kortyolnivalót próbálhatnak ki a két nap során.
Közreműködő szakemberek:
Bíró Lajos, Segal Viktor, Nyári László, Kiss János, Takács Lajos, Palotai Csaba, Varga Gábor, Horváth Szilveszter, Nusszer István, Hébenstreit Ádám, Urbán Tibor, Kovács Antal, Maurizio Leone, Marcello Castaglioni, Tom Bauweraerts, Eva Centa… és mások, a lista folyamatosan bővül
Megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat és előadást tart a sous vide technológia atyja, a francia Georges Pralus, a francia Georges Pralus, aki az Alain Ducasse Intézet képviseletében, a Culinartist Akadémia közreműködésének köszönhetően látogat el a rendezvényre.
LÁTOGATÓI INFÓK
Helyszín: SYMA Sport- és Rendezvényközpont „A” csarnok
Cím: 1145 Budapest, Dózsa György út 1
Parkolás: a csarnok környékén ingyenesen, a Sportaréna parkolójában 320 Ft/nap (19.00 óráig)
Tömegközlekedés: M2 metró, Népstadion megállótól 5 percnyi séta
REGISZTRÁCIÓ, JEGYEK
A rendezvény csak előzetes vagy helyszíni regisztrációt és jegyvásárlást követően látogatható. Az előzetes regisztráció zárása május 25.
Teljes árú napijegy: 3000 Ft
Teljes árú kétnapi jegy: 5000 Ft.
Május 25-ig regisztrálók számára 50%-os kedvezményt biztosítunk a belépő árából.
Előregisztrációs napijegy: 1500 Ft
Előregisztrációs kétnapi jegy: 2500 Ft
Részletes program és további információ: www.gastroexpo.hu, www.vendon.hu
Centralpress Hungary Kft.
1084 Bp., József u. 26.
T: 06 1 266 8190, 06 20 912 3410, 06 20 914 9417
Forrás: -vendon-
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét