Jön a Dream Theater és a Flogging Molly is

2015.04.15. | Kategóriák: Protokoll, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Két Magyarországon rendkívül népszerű amerikai együttes, a progmetálban utazó Dream Theater, valamint az ír kocsmapunk zenét játszó Flogging Molly is koncertet ad júliusban a fővárosi Barba Negra Trackben.
Az újbudai szabadtéri szórakozóhely idén április 30-án nyitja meg kapuit.

Idén fesztivált is tartanak a Barba Negra Trackben július 7-én Rock by the River címmel, ezen lép fel a Dream Theater is, két, egyelőre még nem publikus, hasonlóan progresszív metál stílusú zenekar mellett. A Dream Theaternek ez lesz a tizedik magyarországi koncertje.

Az 1985-ben alakult és azóta világszerte mintegy 13 millió albumot eladott zenekarban mára két alapító tag maradt, John Petrucci gitáros-dalszerző és John Myung basszusgitáros. Mellettük James LaBrie énekel, Jordan Rudess játszik billentyűs hangszereken, Mike Mangini pedig dobol. A Dream Theater a tagok kimagasló technikai tudásáról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint rendkívül erőteljes koncertjeiről ismert. Az együttes eddig 12 stúdióalbumot készített (a legutóbbi 2013-ban jelent meg), most dolgozik a tizenharmadikon.

A Dream Theater első magyarországi koncertje 1998-ban volt a Petőfi Csarnokban, a legutóbbi tavaly nyáron a Budapest Parkban.

Július 19-én - négy év szünet után - újra Budapesten, ezúttal a Barba Negra Trackben lép fel az ír kocsmapunk zene egyik legnépszerűbb amerikai képviselője, az 1997 óta létező, héttagú Flogging Molly, amely korábban kétszer (2008, 2011) játszott a Sziget fesztiválon. A csapat eddig öt stúdióalbumot készített, az ötödik idén jelenik meg.

A közlemény szerint a szabadtéri szórakozóhely idei szezonjában május 13-án fellép a finn Sonata Artica, május 26-án a német Accept, június 1-jén a svéd Arch Enemy, június 14-én az amerikai Papa Roach, 15-én a svéd Blues Pills, július 21-én a brazil Sepultura, 22-én pedig az amerikai Cannibal Corpse is.

A nyitónapon, április 30-án csütörtökön a Hooligans játszik a Trackben, május 2-án a Carbonfools, 8-án pedig a Fish!. Az idei szezonban a hazai élvonal népszerű szereplői közül koncertezik az Alvin és a Mókusok, a Depresszió, a 40. születésnapját ünneplő VHK, a Kowalsky meg a Vega, a Road, a Karthago vagy a Piramis is.

A másik helyszínen, a Track Terrace-en mások mellett Marco Faraone, Hector, Djebali, Lee Burridge & Mendo és Adriatique zenéjére lehet bulizni, de lesz Ikrek éjszakája és Cinematiné is.

 

MTI 2015. április 14., kedd 13:55


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing