Jelentős beruházást ünnepelt a Juhász Testvérek Pincészete

2018.07.25. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Július 20-án avatták fel a Juhász Testvérek Pincészetének új borászati központját Egerszalókon. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Nagy István agrárminiszter mellett Fazekas Sándor korábbi agrárminiszter, valamint a térség országgyűlési képviselői és polgármesterei. Az átadó ünnepség nagy számú résztvevője előtt Juhász Attila, a Pincészet egyik tulajdonosa mutatta be a borászat máig vezető útját.

Elmondta, mára 150 hektár saját területen dolgoznak, emellett integrátorként több száz családtól vásárolnak fel borászati alapanyagot. Évente hárommillió palack bor kerül tőlük a piacokra, ennek fele rozé. 
A kezdetektől hitvallásuk volt a hitel nélküli, csak a saját erőre támaszkodó bővülés. Előbb jöjjön a bevétel, majd ennek rendelték alá a kiadásokat - mondta. A biztonság miatt inkább vállalták a lassú bővülést. 

Juhász Attila megnyitó beszéde a Juhász Testvérek Pincészete új borközpontjának avatásán. HOL Magazin 2018.


2016-ban vált szükségessé a fejlesztés, a beruházás. Gondolkodtak, döntöttek. Mertek nagyot álmodni.
Döntésüket a megváltozott fogyasztói szokások felismerésére alapozták. Elmúlt a nagy vörösborok divatja. A ma fogyasztója inkább a reduktív könnyű fehérborokat keresi. A Juhász Testvéreknek is lépnie kellett egy világszínvonalú borászati központ létrehozása felé. Most meglépték. A másfél milliárdos beruházást állami támogatás is segítette, amit Juhász Attila megköszönt.

Nagy István agrárminiszter szólal fel a borkombinát avatásán Egerszalókon. HOL Magazin 2018.

A most átadott csarnok több funkciót is betölt. A mustelőkészítés és az érlelés mellett  raktár és az adminisztrációs helyiségek otthona is egyben. Közvetlenül 40 embernek ad munkát, indirekt módon több száz család megélhetését emeli magasabb szintre.
Miért Egerszalók? Az egri fejlesztések után most úgy érezték, eljött az a pont, amikor haza kell térniük és ott kell beruházniuk, ahonnan elindutak.

Az ismertetés és a köszönetnyilvánítások után került sor az ünnepélyes szalagátvágásra, ezzel a kombinát átadására. 

Dr Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője mondja el beszédét. HOL Magazin 2018.

 

A ceremónia befejező tételeként az ügyvezető lemondott tisztségéről, egyidejűleg fiának, Juhász Ádámnak adta át a kormányrudat. Ádám Montpellier-ben, Geisenheimben, Stellenbosch-ban és Új-Zélandon tanult és szerzett gyakorlati tapasztalatot.

Az átadót záró ünnepségen fellépett Mága Zoltán és zenekara is.

Gigantikus tartályokban érik a bor a Juhász Testvérek Pincészetének egerszalóki borközpontjában. HOL Magazin 2018.


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing