JAZZ – Elkészült a szuperjacht család első tagja Zaha Hadid tervezésében

Zaha Hadid Pritzker-díjas építész már számtalan elismerést bezsebelt szárazföldi munkáival Pekingben, Londonban, Szingapúrban, Abu Dhabiban és szerte a világon. A lenyűgöző, futurisztikus, organikus munkáiról híres építésznek azonban most lehetősége adódott, hogy a hajóépítésben is megmutassa rátermettségét. Így születtek meg annak az öttagú luxusjacht-családnak a tervei, melyeket a Blohm+Voss hajóépítő céggel együttműködve tervezett.

Az egyenként 90 méteres jachtok tervei egy 128 méteres prototípus szerkezetén és dizájnján alapulnak, és a Blohm+Voss műszaki tapasztalatának és Zaha Hadid tehetségének köszönhetően jöttek létre.

A tervekhez hidrodinamikai kutatások és természetes víz alatti ökoszisztémák adták az inspirációt, így a hajók felső része egy olyan ívelt vonalú, áramvonalas, külső szerkezeti héjat kapott, mely a tenger élővilágának természetes formáit, áramlását és dinamizmusát idézi fel. Ez a külső szerkezeti váz átmenet nélkül kapcsolja össze a hajók egyes fedélzeteit, és a külső váz és a belső enteriőr is magán hordozza Zaha Hadid építészetének merész és organikus stílusjegyeit.

A híres építész elmondása szerint a jachtok a speciális hidrodinamikai és szerkezeti követelményeket egyesítik a kényelem, a minőség és a biztonság legmagasabb követelményeivel, a szuperjacht-család első tagja, a JAZZ pedig már el is készült. Az Ingatlantájolónak nincsen tudomása arról, hogy kik lesznek a másik négy hajó tulajdonosai, de annyi bizonyos, hogy ezeket a jachtokat már a leendő tulajdonosok egyedi igényei szerint kívánják kialakítani.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://www.jetsetmag.com/categories/yacht/unique-circle-yachts.html#.VH7cvPl5PT8


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing