Jávor „Pali” utolsó mulatása a Csillebérci Szabadtéri Színpadon

2017.06.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Berekai Art Stúdió a csodálatos időre való tekintettel ezúttal a varázslatos Csillebérci Szabadtéri Színpadon rendezi meg soron következő zenés estjét. A június 15-én 20 órakor kezdődő zenés darab a színészóriás, Jávor Pál emléke előtt tiszteleg, Benkő Péter színművész előadásában. Mindezt tangóharmonika és hegedűszó kíséri majd, hiszen így mulat a magyar!

„A színészi pálya kapujában azt tapasztaltam, hogy a magyar ember elfelejtette hogyan kell igazán szeretni, a magyar pap elfelejtette hogyan kell teljes valónkkal imádkozni az Úrhoz. Nagyot mertem álmodni, elhatároztam, hogy megmutatom nekik, hogyan kell mindezt megélni.”

1959 augusztusa: A Városmajori Kórház udvarában, egy kórterem ablaka alatt muzsikus cigányok zenéjükkel gyógyítgatják beteg társukat. Váratlanul megjelenik Jávor Pál, a színészlegenda, a magyar film korabeli királya, aki szintén a kórház ápoltja. Mulatni szeretne, még egyszer... és szeretné elmondani mindenkori „bizalmasainak” – a cigányzenészeknek – mi történt vele eddigi élete során: kik voltak a szülei, miként lett színész, hogyan ismerte meg a feleségét, mi történt vele a koncentrációs táborban és hogyan fogadták a hollywoodi álomgyárban.

Szereti, ha Jávor „Pali”-nak nevezik, miközben mondandójába belesűríti véleményét az önkényről – legyen az társadalmi, szakmai vagy magánéleti – és végigvezet minket a magyar film és színjátszás egyik hőskorszakán.

Mindeközben szeret, imádkozik... és mulat, mulat, mulat...

Jávor Pál utolsó mulatása. HOL Magazin 2017.

Benkő Péter tolmácsolásában hallgathatjuk meg ezt az ígéretes előadást. A színművész rendkívül sokoldalú tehetség, pályafutása során játszott többek között a Soproni Petőfi Színházban, A Ruttkai Éva Színházban és a Turay Ida Színházban, számtalan darabban megcsodálhattuk játékát. Számos filmben és filmsorozatban is szerepelt, szinkronizált, ezen kívül két saját lemeze is megjelent. Emlékezetes este áll előttünk.

Az érdeklődők a 06 20 519 3278-as telefonszámon vagy a jberekai@gmail.com e-mail címen jelezhetik részvételi szándékukat. Részvételi díj elővételben 2.500 Ft, a helyszínen 3.000 Ft. Cím: Csillebérci Szabadidő Központ, 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 21.

Berekai Art Studio

FB event

 

 


Cikkajánló
- Több mint 500 hagyományőrző és múltidéző katonai játékok a 11. Tatai Patarán
- 7. Paloznaki Jazzpiknik
- 80 éves a XIII. Kerület - Születésnapi rendezvények
- A TAMA is a Gourmet Fesztiválon!
- Új csokoládét és tortát készített a 160. évfordulóját ünneplő Gerbeaud cukrászda

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing