Ízes Itália

2011.09.27. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Olaszország húsz régiójának gasztronómiáját, kultúráját, tipikus ételeit, szokásait bemutató periodika jelent meg Ízes Itália címmel. A szerdán az újságárusokhoz kerülő első szám Friuli-Venezia Giulia régióval ismerteti meg az olvasót.
Haas Márta szerkesztő a lap bemutatásakor elmondta, az olasz régiókat keletről nyugati irányba, északról délre haladva mutatják be, így esett a választás elsőként a Magyarországhoz legközelebb eső régióra.

A periodika a helyi élelmiszerek, ételek ismertetése mellett otthon is elkészíthető recepteket mutat be az olvasóknak, akik ha csak az étkezés erejéig is, de Olaszországban érezhetik magukat.

A havonta megjelenő magazin kitér az adott régió és Magyarország múltbéli és jelenkori kapcsolataira - jelen esetben például az olasz Tocai Friuliano és a magyar Tokaji borok névhasználata miatti "háborúra" -, de megemlékezik a régióból származó hírességekre és bemutatja a Magyarországon élő olaszokat.

Természetesen az egyes régiók nyújtotta turisztikai lehetőségekről, a gasztronómiához kapcsolódó népszerű helyi rendezvényekről is hasznos információkat szolgáltat a lap.

A húszezer példányszámban megjelenő kiadvány 2011-es számai Friuli-Venezia Giulia után Trentino- Alto Adige (Dél-Tirol), Veneto és Lombardia régiókat mutatják be.

Ízelítőt a lap írásaiból, előzetest a következő számból illetve a magazinban is megtalálható nyereményjáték online változatát az érdeklődők a Mobil Kiadó honlapján (www.mobilkiado.hu) találhatják.

MTI 2011. szeptember 28., szerda 15:34


SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing