IV. Gere Jazz Fesztivál - öröm, zene, nyár....

2015.05.21. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

2015. június 12-13. Villány, GERE birtok

2015 nyarán, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a GERE Jazz-Fesztivál, amely mára teljesen eggyé vált a GERE-borok, a különleges ételek és az igényes jazz villányi randevújával.

Az első három év után méltán kijelenthető, hogy a GERE Jazz-Fesztivál túllépett bevezetési szakaszán és fogalommá vált a kulturált borfogyasztást, a minőségi gasztronómiát és az értékhordozó zenét komplex élménnyé egyesítő törekvések között.

A vendégeit minden esztendőben új ötletekkel köszöntő rendezvény szervezői az elmúlt három év kedvező visszajelzéseiből táplálkozva, igazán komoly lépésre vállalkoztak, amikor az ”Öröm, Zene, Nyár” tematikájára épülő idei koncertsorozatot külföldi projektekkel és világhírű sztárvendégekkel töltötték fel.

A szokássá vált június közepi villányi örömünnepen így most földrajzi határokat lebontó egyedi formációk ígérnek különleges hangulatot az improvizáláson alapuló közös örömzenélés jegyében.

A 2015-ös fesztivál további kiemelt érdekessége, hogy saját zenekarként mutatja be a 70. életévét nemrég betöltött Kőszegi Imrét és zenészbarátait, akik GERE SunSet Jazz Band néven adnak pohárköszöntő ráhangolódást és 1-1 órás különálló koncertet a két estén a kifinomult és dallamos jazz rajongói számára. A zenekarhoz csatlakozik a Svájcban élő magyar zongoraművész, Csík Gusztáv is.

A péntek esti szuperprodukció – a korábbi évekhez hasonlóan – nemcsak egyedi zenei élmény közvetítésére, de a közönség megmozgatására is hivatott. A Boney M. legnépszerűbb darabjai csendülnek fel Sheyla Bonnick, a zenekar 1975-ös legelső formációbeli tagjának hamisíthatatlan tolmácsolásában, jazz-átiratok köntösébe öltöztetve.

A szombati napon két káprázatos fekete díva emlékezetes előadása folytatja a koncertek sorát.
Az Egyesült Államokban született Joan Faulkner Németország legkeresettebb exportjai közé tartozik, akiről nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy ő az egyik legjobb amerikai hang a kontinensen.

A másik világsztár vendég Pat Appleton 1998-ban csatlakozott a De-Phazz Sound Collective-hez, amely formációban énekesként és szövegíróként is komoly sikereket ért el.
A két énekesnő előadása külön-külön is felejthetetlen élmény, egyszerre viszont valódi dupla dinamit, mindez ráadásul nagyzenekari hangszerelésben, Magyarország elsőszámú big bandjének, a Budapest Jazz Orchestrának a támogatásával.

Az idei fesztivál megkoronázását a tengerentúlról, egyenesen New Yorkból érkező hatfős Nat Osborn Band szavatolja. A fentiek alapján könnyen belátható, a szervezők nem titkolt szándéka, miszerint 2015-ös programjával a GERE Jazz- Fesztivál eddigi történetének legforróbb hangulatú kiadását kívánják elkönyvelni.

Gere Jazz Fesztivál. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing