IV. Emberi Jogi Filmnap

2014.03.19. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Március 20-án negyedik alkalommal rendezi meg a Brit Nagykövetség az Emberi Jogi Filmnapot a Toldi moziban. A program célja napjaink társadalmi kérdéseinek körbejárása, külön hangsúlyt fektetve az emberi jogokért küzdő szervezetek és személyek munkásságának bemutatására olyan filmek révén, mint például az Auschwitz Requiem vagy az Áldott a Gyufa – Szenes Hanna Élete és Halála.

Az egész délutánon át tartó eseményen a filmvetítéseket beszélgetés követi a filmek készítőivel és a téma szakértőivel.

Theresa Bubbear brit nagykövet-helyettes megnyitója után (13:00) az Auschwitz Requiem című filmet vetítjük. A film egy 2012-es budapesti emlékkoncert köré épül, s ez fonódik egybe a szemtanúk emlékeivel és a roma népirtásról korábban sosem látott felvételekkel. 15 órakor a Miért éppen Magyarország? című dokumentumfilm következik, amely személyes sorsokon keresztül mutatja be a hazánkban élő bevándorlók helyzetét. 17 órakor kezdődik a Regina című film, amely Regina Jonas, az első női rabbi történetét meséli el. Regina Jonas a hitleri Németországban élt, munkájával, és később a saját élete feláldozásával is erőt adott a fenyegetett zsidóságnak. A vetítés kapcsán vendégünk lesz Kelemen Katalin rabbi és Groó Diana, a film rendezője.

A nagyteremben zajló programok mellett a kisteremben 14 órai kezdettel a Tollfosztás, 15:30-tól az Áldott a gyufa – Szenes Hanna élete és halála, 17:15-től a Holdújév fesztivál 2013 című riportfilmet, majd 17:30-tól a Zene A Rasszizmus Ellen (ZARE) című koncertfilmet vetítjük.

A programra érkezési sorrendben a belépés ingyenes.


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing