Itt a zero Waste adventi naptár!

2018.12.03. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Napról napra nyitogatni a kis ablakokat vagy zsákokat és találgatni, hogy vajon mit találunk majd benne; mi másról lenne szó, mint az adventi kalendáriumról. A Felelős Gasztrohős Alapítvány pedig idén egy nem szokványos verziót készített számunkra.

Egyre több verziót és kivitelezést láthatunk az adventi naptárakból. Van, aki saját maga varr kis zsákokat, mások élményeket, kis történeteket rejtenek el benne. A Felelős Gasztrohős pedig egy online verziót készített, melyben környezetbarát tippeket, információkat, inspirációkat rejtettek el.

A karácsonyi készülődés sokaknak a tökéletes ajándék utáni rohanásról, a különleges menühöz szükséges alapanyagok beszerzéséről, a beszerzett ajándékok csomagolásáról szól. A nagy ünnepi lázban kevésbé jut eszünkbe, hogy mit tehetünk a környezetünkért? Hol együnk, ha nem volt időnk főzni? Mit adhatunk ajándékba szeretteinknek, amivel nem felesleget halmozunk? Hogyan tároljuk helyesen a megvásárolt élelmiszereket vagy, hogy egyáltalán mit főzzünk a vegetáriánus családtagoknak?

A Felelős Gasztrohős Adventi Kalendáriuma. HOL Magazin 2018.

“Szerettünk volna egy kis segítséget adni azoknak, akik “zöldebbé” tennék a karácsonyt és nem titkolt célunk az is, hogy azok kedvét is meghozzuk a környezetbarátabb ünnephez, akik eddig nem érdeklődtek a téma iránt. A tippek, ötletek csak inspirációk, és nem kőbe vésett szabályok. Ha valaki már egy dolgot beemel a karácsonyi készülődésbe is tett a környezetért, ami úgy gondoljuk, csak még jobban emeli az ünnep fényét.” - mondta Vighné Boóc Judit, az alapítvány munkatársa.

December 1-től indulhat az adventi naptár nyitogatás és a tervezés hogyan tegyük idén fenntarthatóbbá és nyugodtabbá a karácsonyt.

 


Cikkajánló
- BBQ-magasiskola a Budapest Barbecue Company-ben
- 7. Magyar Sajtmustra
- Kóstold meg a világ ízeit október 5-én, az AsiaCenterben!
- Nem látott bravúrt mutatott be egy badacsonyi olaszrizling a fajta tesztjén
- Disznótoros Kolbászfesztivál 2019.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing