Itt a második Street Food Show!

December 6-9., Hold utcai Vásárcsarnok
A szeptemberi Street Food Show-hoz képest szinte 100 százalékban új szereplők, szezonális ételek, csak erre az alkalomra készülő fogások, karácsonyi ajándékok, hosszabb nyitva tartás - december 6-9. között a Hold utcai Vásárcsarnokban itt a második Street Food Show. A belépés továbbra is ingyenes.

2012 őszén azt gondoltuk, hogy egy csavarral a piacra költöztetjük az utcát és kvázi „street food kerengővé” változtatjuk az impozáns Hold utcai Vásárcsarnok felső szintjét. Azt szerettük volna, hogy méltán régi nagy híréhez, ismét élettel teljen meg ez a fantasztikus helyszín és árusoktól, érdeklődőktől legyen hangos – zsibongjon, ahogy egy piacnak zsibongania kell. E szeptemberi három nap során több mint 11 ezren látogattak ki a Vásárcsarnokba.

A közönség lelkesedése folytatásra ösztönzött bennünket. Szerencsére bőven van még kiket megmutatni. Túlnyomórészt új szereplőket hívtunk meg a piacra, akik területükön a legjobbak közé tartoznak, mert a minőségből jottányit sem engedünk. Télies fogásokkal és a közelgő ünnepekre való tekintettel, ajándékokkal érkeznek a piacra.

Csütörtöktől vasárnapig nem kell nyakunkba venni a várost, egy helyen a legjobbak. Csak győzzük egymás után enni őket.

Street Food Show. HOL Magazin 2012.

Piacon az utca

(December 6. csütörtök 12.00-22.00 december 7. péntek 10.00-24.00 december 8. szombat 10.00-24.00 december 9. vasárnap 10.00-20.00)

 

„Csirke vagy borjú? Hagyma, csípős mehet?” A gyros, a hamburger a rohanóké, útközben evőké, állva asztalt támasztóké, utcai árusoké, bódéban fagyoskodóké, turistáké, diákoké, szökőkút szélén ülőké, kocsmából enni kiszaladóké, hajnalban buliból hazatérőké. Az éheseké. Akik mindent egyszerre akarnak. Húst, salátát, szószt, köretet, sült krumplit, kenyeret - egyszerre befalni az egész világot. No de ha street food, piac és tél, akkor mi még? Forró levesek, halászlé, sült halak, hurka-kolbász, Csöppentő-féle szendvicsek valamint desszertek dögivel, sajt/répa/túrótorta valamint, hogy a behavazódott piac még színesebb legyen, szivárvány-macaronok és fagyi. Igen, télen is. Az átmelegedést többek mellett pálinkás tea, forralt sör/bor és egyéb forró alkoholos italok segítik.

Street Food Show. HOL Magazin 2012.

 

Résztvevők

 

Halkakas

Villa Vulcanus

Boutiq’Bar

Sarki Fűszeres

Manga Cowboy

Big Gyros Taverna

Papírtigris

La Praline

Gelarto Rosa

Fragola

Műhely Kávézó & Galéria

Csöppentő

Bors Kézműves Serfőzde és a Hara’Punk

Szalonspicc

All in Delicates

Alma Vitaminbár

Kézműves Boltocska

(A rendezvény teljes ideje alatt)

Street Food Show. Zabálnivaló ínyencségek...

 

Olykor hóval, faggyal, széllel, hőséggel, korai órákkal dacolnak, sokat merítenek a tradíciókból, de meghallják az idők szavát is. Szakértelem, minőség, elhivatottság. A választott alapanyagukkal együtt lélegeznek, saját gyerekként tekintenek rá. Õk a kézműves mesterek. A decemberi Street Food Show-n egy üzletre négyen akasztják ki a cégért. Kézműves méz mellett kapható majd sok-sok chutney, bonbonok, trüffellek, hógolyónyalóka, magolajak, magkrémek és gyümölcsecetek.

 

Programok

 

Séfek játszótere: a piac

(December 6. csütörtök 12.00-16.00, december 7. péntek 12.00-16.00

Háromfogásos menü ára: 2000 Ft)

Street Food Show. HOL Magazin 2012.

Az utcai ételek világa mindig is népszerű volt, határainkon túl viszonylag régóta reneszánszukat éli, Ázsiában pedig mindig is az élet szerves részéhez tartozott, ahol minden az utcán zajlik – így az étkezés is. Változatosak ezek az ételek, éppen ezért megunhatatlanok. Egyre többen ismerik fel – köztük csúcséttermek is-, hogyha kiváló minőségű alapanyagokból építkeznek, megfelelő technikával vannak elkészítve, szinte kötelező szereplői az étlapoknak. Slow food/fast food így jár kéz a kézben.

Itthon sem panaszkodhatunk, az első fecskék már befészkelték magukat, nyomukban pedig megérkezett az erősítés. Utóbbiak között van a Street Food Show-n csütörtökön kínáló és hamarosan kifőzdét nyitó Funky Pho, a nemrég nyitott, de többek között hamburgerjeinek köszönhetően máris hírnévre szert tett Varieté Bisztró és a Hummus Bar. A fények ünnepét, az idén december 9-én kezdődő Hanukkát a Fülemüle-Rosenstein-Raj Ráchel menüje teszi még emlékezetesebbé pénteken.

 

Az éttermek ételeit 3 fogásos menübe rendezve lehet kóstolni.

 

Résztvevők (és kínálatuk):

 

Édeshármas (December 6. 12.00-16.00)

 

Hummus Bar: Jemeni csirkeleves

Varieté Bisztró: Pulled Pork szendvics, BBQ Spare Ribs, Coleslaw

Funky Pho: Bánh cuốn

 

Fényhozók, Hanukka-várás (December 7. 12.00-16.00)

 

Rosenstein: Libakocsonya pászka bruschettával

Fülemüle: Sólet füstölt hússal

Raj Ráchel: Raj Ráchel Flódnija

 

Dining Guide Blogkóstoló – negyedszer is megfőzik

(December 8. szombat 12.00-20.00 december 9. vasárnap 12.00-16.00

Háromfogásos menü ára: 1500 Ft)

 

Õ elment vadászni,

meglőtte,

hazavitte,

megsütötte

lefotózta, megette és megírta!

Az érdeklődők pedig negyedszerre is lehetőséget kapnak arra, hogy ne csak a monitorjak előtt ülve, virtuálisan harapjanak bele a gasztrobloggerek főztjeibe, hanem eldobva az egeret, színük elé járulva, kedvenceiktől kapják kézbe a legkülönfélébb fogásokat. Több résztvevő már szinte hazajár a Blogkóstolóra, de minden alkalommal „új arcok” is bemutatkoznak. Nem lesz ez másként decemberben sem. Visszatér a hazai gasztroblogger szcéna „második generációjának” két éltanulója, a szeptemberi Street Food Show-n magyaros halcurryjével nagy népszerűségre szert tett Dizájnmenza valamint a portugál fogásokat még a portugáloknál is jobban ismerő Selectfood. Külön öröm, hogy elfogadta a meghívást az idei gasztro Goldenblog-díjas Vegasztrománia blog írója. Itt lesz a chipek helyett a csoki mellett voksát letevő Sabrina csoki blog gazdája és a Svájcból érkező, fényképezőgéppel csodát tevő Édes és Keserű, illetve az objektívvel szintén szorosabb barátságot ápoló Az élet napos oldala szerzője. A pontot az Ági főz, a Rozmaring és csokoládé és a Nyammm teszi fel az i-re.

Ahogy a szeptemberi rendezvényen, úgy most is, a résztvevők hármas csapatokban váltják egymást és 4 órát kínálnak.

 

A bloggerek ételeit 3 fogásos menübe rendezve lehet kóstolni.

 

Résztvevők (és kínálatuk):

Az élet napos oldala: Joghurtos sültpaprika-krémleves

Ági főz: Boszniai üst - egytálétel marha és birkahússal, krumplival és zöldségekkel

Dizájnmenza: Keleti chilis vörösboros marhapörkölt, koriandermorzsás kalácsgombóccal és édes-savanyú szilvaszósszal

Édes és Keserű: Tökmagos-sütőtökös-narancsos muffin

Nyammm: Narancsos fehércsokoládé-mousse mézeskaláccsal és narancsfilével

Rozmaring&Csokoládé: Calabriai bableves

Sabrina csoki: Tonkababos-sütőtökös csokoládétorta bonbonnal

Selectfood: Tőkehal-pataniscas kukoricalisztes-sütőtökös kenyérkékkel, ehető virágok salátakeverékben

Vegasztrománia: Diósült

 

Street Food Show. HOL Magazin 2012.

További részletek: www.diningguide.hu/foodshow2012

 

Csanádi Péter

diningguide.hu

30-466-4595

 

 

Árusok étel- és italkínálata:

 

Halkakas

• Fish &chips

• Harcsagyros-szendvics

• Harcsagyrostál

• Halburger

• Halburgertál

 

Szendvicsek:

• Füstölt busa pástétomos bagett

• Harcsacurry pástétomos bagett

 

Napi ajánlatok:

Pénteki ajánlat: Regős halászlé (tejfölös, citromos, zöldségekkel, halgombóccal)

Szombati ajánlat: Klasszikus halászlé (passírozott, harcsafilével, halgombóccal)

Vasárnapi ajánlat: Töltött káposzta (halas)

 

• Házi szörpök (csipkebogyó, málna, meggy, nemesbodza, levendula)

• Gyömbéres limonádé

• Apám bora – simontornyai Cabernet Franc

 

Villa Vulcanus

• Farm Vulcanus Bio grillcsirke

• Farm Vulcanus Kacsasült

• Farm Vulcanus Bio mangalica-grillkolbászok (szendvicsben és tányéron)

• Libamájterrine-variációk

 

Friss termékek elvitelre:

• Bio gyöngycsirke

• Bio csirke

• Bio kacsa

• Libamájterrine-ek

• Biomangalica-termékek

 

• Fröccs

• Víz

• Villa Vulcanus házi bor

 

Boutiq’Bar

• Hot bohemian punch (40 ml becherovka, 150 ml cranberry, 15 ml cukor, Becherovka fuszer mix) - alkoholos es alkoholmentes változatban valamint kóstoló és normál adagban

 

Sarki Fűszeres

• "Hot Dog Fűszeresen" - házi hagymalekvárral, olvasztott cheddar sajttal, pirított baconnel

• Pasticceria „Muzzi" és "Fiasconaro" Panettonek – karácsonyi premier

• Stühmer Szaloncukrok étcsokitrüffel, tejcsokitrüffel és marcipános ízekben

 

Manga Cowboy

Hamburgerek:

• Sayounara burger

• Arigato sajtburger

• Douzo baconburger

• Kamikaze csípős burger

• Ginkou bacon-sajt burger

• RG kéksajtos-ananászos burger

• Street food burger

• Vegetáriánus hamburger

 

• Sült burgonya

• Coleslaw (káposztasaláta)

 

• Budweiser világos és barna csapolt sör

• Cola termékek és ásványvizek

 

Big Gyros Taverna

• Gyros pita

• Souvlaki pita

• Big gyros

• Gyros tál

• Souvlaki tál

• Mustáros tál

• Fokhagymás tál

• Poseidon tál

• Vega tál

• baklava

• marlenka

 

• Görög borok

• Ouzo

• sör

 

Papírtigris

• Teriyaki kacsa bao (kínai gőzölt tészta sült kacsás teriyaki szószos töltelékkel)

• Golden emperor halleves (thai fűszeres halleves kurkumával és kókusztejjel, chilivel)

• Kimchi burrito (koreai mexikói fusion, sült császárhús, salsa, csípős tejföl - az igazi street food)

• Misós marhaoldalas ázsiai coleslaw (misóban pácolt marhaoldalas puhára párolva majd ropogósra sütve, roppanós zöldségekkel citrusos szója dresszinggel)

• Szerencsesüti

 

• Gyömbéres sake punch (forró almás-gyömbéres ital)

 

La Praline

• 12-14 különböző macaron

• 9-10 különböző süteményfalatból álló desszertmix (többek mellett tarte citron, csokis mille feuille, mini éclaire, loli pop, meggyes mandulás kosárka, Opera-szelet, csokimousse)

• pékáruk (többek között croissant le notre, pain au chocolat, pain au raisins, vidéki csavart félbarna kenyér, rozskenyér, hat magvas maraton kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, házi kovászos karika kenyér, baguette fehér és rusztikus, pain au chocolat au pistache)

• hideg és meleg ételkóstolók

 

Gelarto Rosa

• csokifagylalt 12 ízben

• macaronok többféle ízben

• belga gofri

• bonbonok

• mókás csokoládék ( i choco, hipster bajusz)

• csokifudge

 

• forró csokoládé

• karamellitalok

 

Fragola

Levesek:

• indiai currys csirkeleves

• joghurtos céklaleves,

• kemencében sült sütőtökkrémleves

• gyömbéres, rozmaringos almaleves

• vargányakrémleves gombasouté-val

• szicíliai sültparadicsomleves

• sültpaprika-krémleves

• frankfurti leves

• részeges narancsleves

• kukoricaleves

• burgonyakrémleves

 

Desszertek:

• smarni baracklekvárral,

• csokoládés álom vaníliasodóval,

• diós guba mézzel

• gyümölcsös tiramisu

• pisztácia- és étcsokoládé-mousse

 

Műhely Kávézó & Galéria

• sajttorták (epres, szedres, málnás)

• répatorták (diós, sütőtökös, almás)

• püspökkenyér

• quiche (cukkinis, fetasajtos)

• croissant

 

• dallmayr kávék (espresso,cappuccino, latte, melange)

• habos kakaó

• forró csokoládé

 

Csöppentő

Csöppentős kenyér (Lökösházi cipókenyér, friss zöldségek, sült szalonna és sült kolbász)

• Szarvaskolbászos

• Aranybikakolbászos

• Mangalicakolbászos

• Pulykakolbászos

• Lángolt kolbászos

 

• Mecsek tea (különböző gyümölcsteák)

• Mecsek pálinkás tea

 

Bors Kézműves Serfőzde és a Hara’Punk

• Tuck barát - A Bors legnagyobb dobása, az első magyar belgasör. Balzsamosan gyümölcsös, pikánsan élesztős, nemesen édes és erősen komlós. – 7,7%

• Sherwood Ale - Gazdagon fűszeres, erősen pörkölt, mégis harmonikus szénfekete stout – 6,5%

• Little John - jó ivású világos ale – szalmás, malátás, citrusos, markánsan komlózott sör, kellemes, frissítő savanyúsággal – 5,5%

• Mi újság

• Wagner úr

• forralt sör

 

Szalonspicc

• Tokhalpástétom fekete kenyéren

• Kocsonyakorong áfonyával

• Portóiban érlelt libamáj kalácson barackkal

• Füstölt libamell tésztagyűrűben csokis-chilis szederrel

• Spiccbonbon (Karádi és Berger 3 puttonyos aszúba áztatott füge csoki pohárban)

• Sajtnyárs

• Céklahumusz zellerrel

 

Pezsgők:

• Francios Nyers Pezsgő

• Bisol Jeio Prosecco Brut és Rosé, Olaszország

• Jansz Tasmán Pezsgő, Tasmánia

• Taittinger Champagne Brut, Franciaország

• Hungária Grand Cuvée

 

Borok:

• Szatmári Pincészet Vulcanus 2011, Szigliget

• Figula Zenit 2012, Balatonfüred-Csopak

• Szeleshát Rosé 2012, Szekszárd

• Chateau du Rouet Rosé 2011, Franciaország

• Beaujolais Nouveau 2012, Franciaország

• Vida Öreg Tőkék Kadarkája 2009, Szekszárd

• Rigal Malbec 2010, Franciaország

• Jackfall Cabernet Franc 2009, Villány

• Karádi és Berger 3 puttonyos aszú 2004

 

Rövid italok:

• Godet Antarctica fehér cognac

• Brill pálinka Irsai Olivér, szilva, birskörte, meggy, málna

 

Egyéb:

• Forralt bor Spiccesen

• Spicc koktél

 

All in Delicates

• Libamájas füstölt hurka gerslivel

• Cseresznyefán füstölt rozmarigos körtepálinkás libamáj

• Libamáj zsírjában csatos üvegben

• Szarvasgombás libamájpástétom

• Aszús libamáj pástétom

• Füstölt kacsamell steak

• Ipolyvecei szürkemarha paprikás szalámi csemege

• Ipolyvecei szürkemarha paprikás szalámi csípős

• Ipolyvecei szürkemarha csemege szalámi

• Újszilvási szürkemarha szajmóka

• Albertirsai tanyasi májas

• Albertirsai füstölt házi disznósajt

• Köveztett szalonna

• Füstölt mangalica szalonna

• Tepertő chips

• Mezőberényi parasztkolbász csemege

• Mezőberényi parasztkolbász csípős

• Újszilvási mangalica kolbász pikáns

• Újszilvási Malacka szalámi

• Újszilvási mangalica szalámi

• Békéscsabai fehérpenészes vastagkolbász

• Újszilvási mangalica - szarvas kolbász pikáns

• Újszilvási szarvas kolbász

 

Alma Vitaminbár

• levesek (erdélyi tárkonyos burgonyaleves, sárgarépakrémleves kókusszal)

• főzelékek (karalábéfőzelék, spenótfőzelék, vöröslencsefőzelék)

• egytálétel (kolozsvári rakott káposzta)

• házi tészták (spagetti szicíliai pestoval, spagetti sütőtökkel, bolognai spagetti)

• saláták a salátabárból

• zöldségkrémek (marokkói sárgarépakrém, pikáns sütőtökkrém, joghurtos céklakrém)

• sütemények (csokoládés körtetorta, zabpelyhes-meggyes sütemény, aszalt szilvás brownie, mandulás almatorta)


Cikkajánló
- Konferencia, sikerre ítélve!
- Egy igazán „Egyedi” palota egyedi története, mely sötét múltról és büszke jelenről mesél
- Újranyit az Európa Kongresszusi Központ
- NGM-államtitkár: egyre erősebb a magyar turizmus teljesítménye
- MNB-alapítvány tulajdonába kerül az Ybl Vízház ,10,5 millió euróért

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing