Itt a 9. Street Food Show, újra az Andrássy úton

2015.09.15. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvége keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus, kitelepül a Belvárosi Piac Giannival, Szabó Győzővel, Bíró Lajossal, jön Lakatos Márk a tihanyi Lakatos Műhellyel és az erőteljes sörfelhozatal mellett borokat, koktélokat, pálinkákat, pezsgőket is töltenek.

Helyszín: Andrássy út (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)

Nyitva tartás:

2015. szeptember 19. szombat 10.00-24.00

2015. szeptember 20. vasárnap 10.00-22.00

Belépő természetesen nincs. 

Az árusoknál készpénzzel lehet fizetni.

Strret Food Show. HOL Magazin 2015.

 

Ugyan a jubileumi alkalmakkor szoktak visszatekinteni, de nem bírunk addig várni: 3 évvel ezelőtt kinéztük magunknak az akkor még lényegében üresen álló, imponzánsabbnál is impozánsabb Hold utcai piacot és odacsábítottuk a szerintünk legjobb street árusokat. Azért őket, mert azt láttuk, hogy az általunk is tolt éttermek szekere már meglódult, de a street műfajának még lendületet kell adni. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta a rendezvény is kinőtte a helyszínt (amit azóta állandó street árusok telepítenek be, köszönhetően a show-nak), kimentünk az utcára, sörrel erősödtünk és azon kaptuk magunkat, hogy az egyik ujjunk után a másikba harapunk, hogy kiket hívjunk/hagyjunk ki. Mert, hogy időközben a környezet is óriásit változott (és változik percről-percre), több-kevesebb sikerrel mindenki street fooddal próbálkozik, új ászok emelkedtek ki, nagyon színes lett a színtér.

Az őszi fesztivállal továbbra is az a célunk, hogy aktuális körképet adjunk, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kértük, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt.

Street Food Show. HOL Magazin 2015.

Nagy örömünkre elfogadta az invitálást a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várjuk, ahogy a Callos a la vizcaínát is, azaz a baszk pacalt. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt, miközben például tömhetjük a pacalos baguettet. A Hold utcai Belvárosi Piac napfényre jön. A Bíró Lajos-féle A séf utcája is kimozdul, ahogy Szabó Győző is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál. A Panificio il Basilico gondoskodik a kiváló pékárúkról, a Zsendice-Bükkisajt pedig a sajtokról, tejtermékekről.

A teljes Karaván is kigurul, tart velük többek között a Tésztafeszítő Kisiparos, a MexKitchen, a Twist & Chips és hát hús…na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat & Sauce-nak, BudDognak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos baguettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda. A Larus Étterem is kitesz magáért, többek mellett „kínai pálcikás paprikás csirkéhez”, narancsos teryjaki szószban sült sertéstarjás szendvicshez, vaníliás-áfonyás passiókrémleveshez és „Mars veled”-hez terít. Hogy mi az utóbbi, a helyszínen kiderül.

Street Food Show. HOL Magazin 2015.

A rendezvényen erőteljes lesz a minőségi sör, bor, pálinkakínálat: 20 stand tölt már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok is boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.

A Street Food Show-t a kezdetek kezdetén egyfajta kultúrdzsemboriként képzeltük el. Persze nem színpadokról bömbölő zenével, meg hájpolt sztárokkal, hanem tehetséges művészekkel. Akik egyszer csak megjelennek a forgatag közepén, mondjuk felmásznak egy faház tetejére és onnan bazseválnak (mint idén júniusban), gangon zenélnek (mint a Hold utcai piacos időszakban) vagy kénytelen megnyílni előttük a tömeg, mert mondjuk sokan vannak és ’utcaszínházasdit’ játszanak (mint 2014 júniusában). A rendezvény most szeptemberben ezen a fronton is erősebb lesz, mint valaha.

Várunk mindenkit szeretettel!

Street Food Show. HOL Magazin 2015.

Ételárusok listája:

A Sonkás

Befaló Bill

Belvárosi Piac (A Séf utcája, Kolbice, Panificio il Basilico, Pasta & Sugo, Steamboo, Zsendice-Bükkisajt)

Bontxo

BudDog

Csöppentő

Ez Sajt.

Froyo Like

Funnel Cakes

Gofri

Gumicukor

Hal and Chips

HotDog

Lakatos Műhely

Larus Étterem

Lángos Máshogy

Lyan csokoládéműhely

Mangalica és Társai

Meat & Sauce

MexKitchen

MIRELITE Gombóczda

Morzsa Bisztró

Nyakleves

Pasta Familia

Paneer

Piknik Utczabár

Pista bá’-Léhűtő

PolaPola

Shrimpy Food

Spíler

Tésztafeszítő Kisiparos

Twist & Chips

Urban Canteen Berlin

Urban Canteen New York

Vörös Homár

Zing

Italárusok listája:

Bor+pálinka+pezsgő+kávé:

ABorbolt

Borellátó

Bárhol Frizzante

Pálinkház

pop Fröccs

The Green Bus

Törley

Vespresso

 

Sör:

Angol Sörök Háza

Belga sör

Bigfoot Sörfőzde

Cech In

Domján Sörfőzde

Fóti Kézműves Sörfőzde

Hrabal

Hütte-Rekettye Sörfőzde

IFA Sörbár

Köleses Sör

MONYO Brewing Co.

Stari Kézműves Sörfőzde

 

Hasznos linkek:

www.diningguide.hu

 

www.facebook.com/events/1643955479221582/

 

www.bkk.hu/mobilitasihet/

 


Cikkajánló
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing