Ismét Várjátékokat rendeznek Szegeden

2017.06.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Július 6-tól három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenöt színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Gyerekrablás a Palánk utcában című zenés ifjúsági színdarabot.

A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló műsorral indul, délelőtt és délután mesék és bábelőadások várják őket - mondta a Varga Bálint szervező a programokról tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az előadások mellett számos ingyenes program: lovaskocsizás, ugrálóvár, népi játszóház szórakoztatja a családokat - tette hozzá.

Vasárnap, 9-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertezik a szegedi vár szomszédságában. A színésznő muzsikustársaival idén elnyerte a legjobb gyermeklemezért járó Fonogram díjat.

A következő héten a várszínházi estéken két vendégelőadás érkezik Szegedre. A Spirit színház produkciójában július 13-án Szabó Magda egyik legnagyobb hatású regényét, Az ajtó színpadi adaptációját mutatják be Hegyi Barbara főszereplésével. Három nappal később Bengt Ahlfors Színházkomédia című vígjátékát játssza Ivancsics Ilona színtársulata, a darabot Koltai Róbert rendezte.

Évtizedes hagyomány, hogy a szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén Nógrádi Gábor Gyerekrablás a Palánk utcában című regényének színpadi változata lesz. Egy budapesti kisfiú, Kondor Lajcsika kalandos történetének színházi adaptációját Janik László készítette el, a darab zenéjét Varga Bálint írta. A zenés ifjúsági színdarabot a július 21-i ősbemutatót követően még öt estén láthatja a közönség.

 

 

 

 

MTI 2017. június 13., kedd 15:08


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing