Ismét őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

2014.09.16. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek


Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül nyolcvan termelő mutatja be borait – közölte Licsicsányi Ilona, a szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője hétfőn a helyszínen.

A szegedi fesztiválszezont záró, a kulturált borfogyasztást népszerűsítő, immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény, a Bor tér egyre kedveltebb a termelők között, idén csaknem kétszeres volt a túljelentkezés – mondta a szakember.

A fesztivál szerdán este szüreti mulatsággal kezdődik, erre a 19. századi hagyományokat fölelevenítve az egykori szegedi szőlőskertek irányából, hat helyszínről érkeznek táncosok, zenészek, lovasok és szekerek.

A téren felállított faházaknál a borok mellett sajt, pálinka, kürtőskalács, lepény és számtalan egyéb finomság kóstolható. Az egyik faházban egy a száz esztendeje kirobbant első világháborúhoz kapcsolódó kiállítást is berendeztek. A harctéri kantin korabeli használati tárgyak, fényképek és képeslapok segítségével megidézi, miként próbálták a katonák egy-egy lopott pillanatra elfelejteni a háború szörnyűségeit néhány pohár bor és jó barátok társaságában.

A fesztivál színpadain koncertek és humoristák szórakoztatják a közönséget. Pénteken pedig a közeli Dugonics téren a nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódóan a színpadokon már délelőttől szórakoztató programok várják a fiatalokat.

 

MTI 2014. szeptember 15., hétfő 14:13
Fotó szeged.hu 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing