Ismét kényezteti vendégeit a Salon Étterem

2014.08.27. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Már az őszre készül az ország legprogresszívebb gasztro-csapata
Visszatértek a 120 éves New York Palota Salon Éttermének főhősei nyári szabadságukról, így megújult erővel vágnak bele a legújabb ötletek megvalósításába. Amire a biztosan számíthatnak a vendégek: kitűnő – hagyományokat követő - ízharmóniák, meglepő köntösben, de szemet gyönyörködtető tálalásban. Ez minden fogásra érvényes természetesen, így a desszertekre is. Sőt, az elő desszertre is. Ennek nagymestere Nagy Anna, a Salon Étterem cukrásza.

Ki ne szeretné a legfinomabb falatokat még ízletesebb édességgel megkoronázni? És kettővel? Tulajdonképpen két isteni édességet élvezhetünk akkor, ha olyan éttermet választunk, ahol a cukrász hisz a trendekben, a folyamatos önfejlesztésben és a vendég lenyűgözésében.

Ilyen küldetéstudattal bír Nagy Anna is, a Salon Étterem cukrászmestere, a 2014-es SIRHA desszertverseny győztese, aki megragadja a lehetőséget, hogy a főfogások után a valódi desszertnek szánt finomság előtt bemutatkozzon vendégeinek a pre-desszerttel. Ez tulajdonképpen tányérdesszertet, egy apró falatot jelent, amelynek egyik fontos jellemzője, hogy friss, szezonális alapanyagokból készül. Küldetése azonban az, hogy a cukrász ez által győzze meg vendégeit. Ezért aztán nagyon kritikus szempont az alkotás megjelenése, alapanyagainak feldolgozása, az ízek átfedése. A vendég ízlésének megnyerése.

A desszert szó a francia desservir-ből ered, amelynek jelentése „tisztítsd le az asztalt” vagy „szedd le az asztalt”. Amikor a desszert először divatba jött, az étkezés koronájaként gyakorolt hatást a vendégre. Erre ad újabb lehetőséget a pre desszert a Salon Étteremben.

Gyümölcs csokoládéval. HOL magazin 2014.

New York Palota, Salon Étterem

Budapest, 1073

Erzsébet körút 9-11.

Facebook: Salon Restaurant


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing