Ismét a legjobbak közé került a Salon Étterem


Megjelent a Dining Guide étteremkalauza, amely többek között hazánk 100 legjobb éttermét sorolja fel. A listában most is előkelő helyre sorolták a New York Palota fine dining éttermét.
A legjobbak között említik a Wolf András chef által vezetett Salon Éttermet. A New York Palota gasztronómiai alkotóműhelye 16 pontot kapott az ítészektől, a lista harmadik helyén szereplő Zóna 16 és fél pontot gyűjtött, a Costes és az Onyx 17 ponttal vezetik a rangsort.

Vajda Péter, az étteremkalauz főszerkesztője a kiadvány hétfői (05.26.) bemutatásakor elmondta: a lista több tapasztalat összegzéseként alakult ki, tehát nem a konyhák egyszeri teljesítménye alapján, így az adott hely stílusát, gasztronómiai profilját fogalmazza meg.

A kötetben egyéb iránt a legjobb száz mellett további 850 étteremről esik szó: az olvasók megismerhetik például a legjobb kínai éttermeket, gastropubokat, levesbárokat, gyrososokat és kávézókat.

Márciusban már a legjobb 10-be is bekerült a Salon Étterem. Az akkori díjátadón úgy értékelték Wolf András és Fekete Antónió chefeket, hogy munkájuk, kreativitásuk „a szárnyaló fantázia és a tűpontos kivitelezés jellemzi”.

Ugyanezen a márciusi eseményen az Év Legprogresszívebb Konyhája elismerést is a Salon Étterem két chefje, Wolf András és Fekete Antónió vezette csapat nyerte el.

A Salon Étterem és chefjei évek óta dolgoznak az Esszenciális Magyar Gasztronómia megismertetésén. Ez nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. Wolf András és Fekete Antónió az ételek kinézetének és tálalásának teljes átalakítása mellett kitart a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe.

Wolf András, Salon Étterem. HOL Magazin 2014.

 

Salon Étterem

1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

Tel: +36 1-8866-167


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing