Irodalom két keréken

2017.10.11. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Szombaton az Aranykerékpár elnevezésű, rendhagyó városi sétára hívja a kultúra kedvelőit a Petőfi Irodalmi Múzeum. Ezúttal kerékpárra pattanva lehet végiglátogatni azokat a budapesti helyszíneket, amelyeknek kitüntetett szerepe volt Arany János életében.

Október 14-én 10 órától talán szokatlan módon a mozgásé lesz a főszerep, hiszen egy különleges városi sétára invitálja az irodalomkedvelő kerékpárosokat a Petőfi Irodalmi Múzeum. A tematikus kirándulás végig vezeti a résztvevőket Arany János élete utolsó szakaszának legfontosabb helyszínein. Minden megálló érdekességeket is tartogat, ugyanis a hozzákapcsolódó vers- és levélrészletekkel is megismerkedhetünk.

A találkozási pont a múzeum előtt lesz, majd a Fővám téren keresztül haladnak a biciklisták a pesti rakparton át a Magyar Tudományos Akadémia épületéig, ahonnan a Jászai Mari téren keresztül jutnak el a túra utolsó állomásához, a Margitszigetre, Arany János kedves fájához.

Fontos, hogy mindenki saját biciklivel érkezzen, a jegyeket pedig érdemes minél hamarabb megváltani, mert az Arany-emlékév keretében megvalósuló kerékpártúrán a lehetséges résztvevők száma limitált.

Esemény: Aranykerékpár biciklis séta

Időpont: 2017. október 14., 10 óra, (esőnap október 15., 13 óra)

Találkozási pont: Petőfi Irodalmi Múzeum

 

 

 


Cikkajánló
- Versmondó verseny és kütyükiállítás a Savoya Park Gyereknapján
- Kezdődik a szabadtéri színházi szezon
- 2018-ban is Gere Jazz Fesztivál - Dolce vita életérzés a villányi dombok között
- Több mint 500 hagyományőrző és múltidéző katonai játékok a 11. Tatai Patarán
- 7. Paloznaki Jazzpiknik

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing