Irodalom és zene harmóniája a New York Kávéházban

Egymás látása – Tóth Evelin és a TrióM, Szabó T. Anna, Dragmán György és Gryllus Dorka estje

Folytatódik a kulturális sikersorozat a Világ Legszebb Kávéházában! Március 25-én este 19 órától ismét izgalmas porgrammal várja a New York Művész Páholy az igényes szórakozásra vágyókat.
A zenés, irodalmi esten bemutatkozik Tóth Evelin énekesnő legújabb, Trióm akusztikus formációjával, emellett köszöntjük a 40 éves Dragomán György írót, eljön hozzánk felesége, Szabó T. Anna költő. 

Az esten énekel és közreműködik Gryllus Dorka színésznő. A március 25-i esten kiderül, milyen baráti és munkaszálak fűzik össze vendégeinket, a koncert mellett pedig felolvasás, beszélgetés és meglepetés is tarkítja majd a programot.

Tóth Evelin 7 éves kora óta énekel, a klasszikus(opera) és különböző tradicionális énektechnikák(dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. TRióM akusztikus formációjával mutatkozik be a New York Művész Páholyban, ahol a nemrég elhunyt Ravi Shankar tanítvány Szalai Péter(cajon) és a számtalan zeneszerzői díjjal kitüntetett Kardos Dániel (gitár) lesznek zenésztársai. Repertoárjukban a melankólikus fádótól a szenvedélyes Flamencón át saját szerzemények és versmegzenésítések lesznek hallhatóak.

Dragomán György József Attila díjas író 13 éves kora óta alkot, diplomáját és PhD fokozatát az ELTE angol szakán szerezte. 2002-ben jelent meg A pusztítás, majd 2005-ben A fehér király című kötete. A pusztítás című kötetért 2003-ban Bródy-díjjal ismerték el munkáját. 2003-ban Soros ösztöndíjas volt, és elnyerte a Mozgó Világ nívódíját. A fehér király című kötetéért 2005-ben Déry Tibor jutalmat, a következő évben Márai Sándor-díjat és Artisjus ösztöndíjat kapott. A kötetet több mint harminc nyelvre fordították le, szédítő külföldi sikert aratott. Dragomán György ha nem ír, akkor fordít (például Samuel Beckett-et), honlapokat szerkeszt, vagy filmkritikákat ír.

New York Művész Páholy. HOL Magazin 2013.

Felesége, Szabó T. Anna költő, író, műfordító, a kortárs szépirodalom egyik legkiemelkedőbb alkotója. Az ELTE magyar-angol szakán diplomázott, majd Angol Reneszánsz és Barokk PhD-programon végezte doktori tanulmányait. Egyetemi évei alatt kezdett publikálni, első kötete 1995-ben jelent meg, A madárlépte hó címmel. Négy további köny: Nehézkedés 1998, Fény 2002, Rögzített mozgás 2004, Elhagy, 2006, illetve számos gyermekvers-kötet szerzője. Díjai között van a Petőfi-díj (1996), a Soros-ösztöndíj (1997), a Déry-díj (2000), a Móricz Zsigmond ösztöndíj (2001) és a József Attila díj (2002).

Gryllus Dorka színésznő a Színház-és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomája után a Vígszínháznál játszott, majd 2003-ig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja volt. Számos film- és színpadi szerep, zenekarban való közreműködés és tv-s produkciókban való részvétel jellemzi pályáját. Hazánkban és Németországban egyaránt elismert színésznő.

A New York Kávéház kulturális programsorozata március 11-től kéthetente, havonta két alkalommal jelentkezik. Ezeken az esteken a New York Művész Páholy szervezői a kortárs magyar kulturális, művészeti élet legmeghatározóbb alkotóit látják vendégül.

A belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ami a műsorra vonatkozó részvételen túl egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

Az estre való belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

Az estekkel kapcsolatos információért, sajtó-és fotóanyagért keresse kollégáinkat:

Józsa Diana: telefon: +3620/42 94 124

Juhász Anna: telefon: +3670/56 47 124, e-mail: anna_juhasz@hotmail.com

Bella Gabriella: telefon: e-mail: +3620/330 88 56, bella.gabriella@prenews.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing