Irodalmi Páholy a New York Caféban

A New York Kávéházról köztudott, hogy megnyitása után gyorsan az irodalmi és művészvilág törzshelyévé vált. Itt szerkesztették a különféle irodalmi és művészeti újságokat, köztük a Nyugatot is.

A kávéház régóta dédelgetett álma, hogy ismét pezsgő irodalmi, művészi élet költözzön a patinás falak közé. Tavaly ősszel, a hajdani törzsvendégeknek emléket állító hat Művészasztallal tisztelegtek a nagy elődök előtt. Következő lépésként, a „Világ legszebb kávéháza” ad otthont a jelenleg is zajló Bárzongorista Versenynek. Tavasszal, a versenysorozat végeztével pedig ismét az irodalomé lesz a főszerep. A New York Café Irodalmi Páholy néven, színes és pezsgő irodalmi, művészeti sorozatot indít.

A kávéház gyönyörűen kialakított Szivar Bárja éppen azon a karzaton található, ahol anno Osváthék a Nyugatot szerkesztették. Így kézenfekvő megoldás volt, hogy a szivarbár új funkciót kapva, Nyugat Bár néven születik újjá és író-olvasó találkozóknak, felolvasó esteknek ad otthont. A fehér és vörös szalon pedig előadóművészekkel, zenészekkel színesített, rendhagyó irodalmi estek helyszíne lesz. Kövessék figyelemmel a New York Café Facebook-os oldalát (http://www.facebook.com/NewYorkCafeBudapest), hogy elsőként értesüljenek a legfrissebb információkról.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing