Ínyencek hava a Spirit Hotelben

A finom étkek szerelmeseit a közönséges sütőtök vagy az omlós lazac steak éppúgy képes lenyűgözni, mint a méregdrága szarvasgomba vagy az ínycsiklandó füstölt pisztráng. Õk jól tudják, hogy az alapanyagok minőségétől és a chef bravúrjától lesz egy étel igazi különleges falat, ahogyan ezt a Hotel Spirit konyhafőnöke napról napra bebizonyítja.

Pisztráng

Szállodánk őszi gasztronómiai ajánlatai közül az egyik legnagyobb újdonság a hegyi és havasi folyóvizek, valamint hideg tavak legbecsesebb hala, a pisztráng. A méltán neves, és Európa több városában is elismert vaskeresztesi pisztrángot dolgozzuk fel, és tálaljuk különféle változatokban vendégeink elé.
A pisztrángokat Szilvásváradon szaporítják, ezután átszállítják őket a vaskeresztesi Pinka-patakba. A patak tiszta, bő és tápanyagokban gazdag vize ideális környezetet biztosít a halaknak. Miután elérik a kívánatos súlyt, visszaviszik őket Szilvásváradra ahol a család tulajdonában lévő, Magyarország első halfüstöldéjében feldolgozzák őket.
A tulajdonos nagy odafigyeléssel tenyészti a halakat. Mindig jó minőségű fehérje dús táplálékot kapnak, és fontosnak tartja, hogy ne éljenek túlzsúfoltan. Így kizárják a stressz forrását, ami legyengítheti az immunrendszert, így az itt nevelt pisztrángoknál kizárnak mindennemű gyógyszeres kezelést. Ez az oka, hogy az itt nevelt halak értéke, a hús ízletessége, textúrája kiváló minőségű.
A következő hetekben szállodánk ajánlatai bővelkednek majd a különféle füstölt és grillezett pisztrángvariációkban.

Sütőtök

Ha ősz, akkor Halloween. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. Eredetileg az angolszász országokból ered a hagyománya, bár mára az egész világon elterjedt, hazánkban is. Legfontosabb jelképe a töklámpás lett az idők folyamán.

A sütőtök azonban nem csak lámpásnak alkalmas, hanem ízletes ételeket is készíthetünk belőle. Az érett, sült sütőtök a legfinomabb őszi csemegék egyike, ráadásul minden ízében egészséges táplálék. Szénhidráttartalma, karotin- és C-vitamin tartalma felülmúlja minden más tökfajtáét. Fehérje, rost és zsírtartalma elenyésző, annál gazdagabb a különböző, A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban. Káliumtartalma miatt vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van. Az antioxidánsok és karotinoidok pedig megkötik a szabad gyököket, erősítik az immunrendszert, így hozzájárulnak a keringési betegségek és a daganatok megelőzésében.

Ízelítő tökételeinkből:

sütőtök krémleves

csirkemell sütőtökös körte raitával

sütőtökös burgonyalepény

sütőtöktorta

 

Szarvasgomba

Vannak ételek, amelyekre azt mondják, hogy a luxust testesítik meg. Ezek közé soroljuk a fekete gyémántnak is nevezett szarvasgombát. Királyi eledel, ami nem csak aromájában, de árában is tükröződik.

A szarvasgomba, mint a legtöbb gombaféle csekély kalóriatartalommal rendelkezik. Magas a B-, D- és K-vitamin tartalma van. Azonban nem tápértéke, hanem íze miatt fogyasztjuk.
A föld alatt rejtőzködő ritkaságot nehéz megtalálni. Lelőhelyei szinte észrevehetetlenek. Szállodánkban vendégeink viszont könnyen rátalálhatnak asztalainkon erre a nem mindennapi ínyencségre.

Ajánlataink többek között:

szarvasgombás tagliatelle zöldspárgával és sáfrányos szeklicével, fokhagymás rákfarokkal, friss reszelt parmezánnal és ruccola salátával

bárány gerinc roston grillezett zöldségekkel, röszti tallérral és szarvasgombás-rozmaringos jussel

Lazac

A vadvízi lazac az egyik legízletesebb és legegészségesebb halfajta. Nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, melyek aminosav-összetétele nagyon kedvező. Élettanilag kedvező tulajdonsága azonban mégsem a fehérjetartalmukhoz kapcsolódik, hanem speciális zsírsav-összetételükhöz: mind a húsrészben, mind a halolajban kiemelkedően magas a többszörösen telítetlen zsírsavak - ún. Omega-3 zsírsavak - aránya. Ennek az anyagnak az emberi szervezetre gyakorolt előnyös hatása közismert, és orvosilag is bizonyított; óriási szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Nem véletlen tehát, hogy a szakácsok és hal ínyencek kedvence.

Mindezek tudtában készítik szállodánk szakácsai a legkiválóbb lazacfogásokat vendégeink részére.

Lazac ételeink:

füstölt lazacfilé wasabis tormahabbal

posírozott lazacfilé zöldborsó pürével, sáfrányos burgonyával

Spirit halleves lazacfilével

 

http://www.spirithotel.hu


Cikkajánló
- A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- Egy hét múlva rajtol a magyar Bocuse d'Or-csapat Tallinnban
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing