Interjú Szabó Csabával, a „Világ legszebb kávéháza” F&B directorával

2012.01.25. | Kategóriák: Éttermek, Szállodák, Interjú, teljes cikkgyűjtemény

Mint korábban beszámoltunk róla, a New York Cafét az U City Guides internetes turista kalauz megválasztotta a világ legszebb kávéházának. Akkor megírtuk, hogy több internetes turisztikai és urbanisztikai portál is hírt adott ennek a kitüntető címnek az elnyeréséről. A közelmúltban pedig a Vasárnap Reggel című hetilap készített interjút Szabó Csabával a kávéház F&B igazgatójával.

A kávéház vezetője elmondta: „ A dobogós kávéházakból kiderül, hogy ez egy igen rangos elismerés – majd hozzátette – Sajnos Budapesten a New York nem annyira része a fővárosiak életének, inkább ünnepi kávéház a számukra, hiszen elsősorban a turisták látogatják. Ez nem csoda, hiszen minden útikalauzban benne vagyunk és ugyanúgy kötelező látványosságnak számít a New York a városlátogatók számára, mint a Hősök tere vagy a Halász bástya.”
A kérdésre, hogy hogyan nyerhették el ezt a rangos díjat, a következőképp válaszolt: „A legnagyobb turistaszezonban vannak olyan napok, amikor több mint kétezer külföldi ül le nálunk egy kávéra. Ez a magyarázata, hogy szinte minden olyan szavazást, megnyerünk, amit turisták számára írnak ki bárhol a világon. A mostani első helyünk, szerencsére már a sokadik rangos elismerés." A cikk kitért arra is, hogy a New York hagyományai és múltja hogyan jelenik meg a mai kávéház programjaiban.

Szabó Csaba F@B Director. HOL Magazin 2012.

Szabó Csaba elmondta, hogy a századelő művészvilágának hangulatát miként csempészik vissza a kávéház falai közé. Példájában éppen a jelenleg is zajló, Bárzongorista Versenyt említette: „…ebből a hangulatból szeretnék megidézni valamit azzal, hogy a bárzongoristák számára országos versengést hirdetünk. A New York ugyanis az egyik olyan hely, ahol még mindig minden nap élő zongorazene szórakoztatja a vendégeket."


Cikkajánló
- Creppy PalacsintaHáz és franchise
- Gundelből a Hungexpohoz. Gloviczki Ákos.
- Aki azt csinálja, amit mond
- Új konyhafőnök az Arany Kaviárban
- Ferencz Gábor séfet kérdeztük

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing