Ingyenes konzultációs lehetőség a Semmelweis Egyetem gyermekorvosaival

A hazai gyermekgyógyászat 175 éves fennállásának alkalmából nyílt napot tart a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikája a hétvégén. A „Nyílik a Bókay” elnevezésű eseményen konzultációs lehetőségeken túl, gyakorlati bemutatók, újszülöttek ellátásával, táplálásával kapcsolatos tanácsadással és különböző szűrésekkel, gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.

A Bókay Gyermekklinika Európában negyedikként, hazánkban pedig az elsőként alapított gyermekgyógyintézet, amely idén ünnepli fennállásának 175 éves évfordulóját. „A jubileumi rendezvénysorozat keretében május 11-én, vasárnap 10 és 16 óra között egy nyílt napot tartunk az érdeklődő családok, várandós anyukák, kismamák számára a VIII. kerület, Bókay u. 53. szám alatt található intézményünkben. Továbbá az előzetesen meghirdetett logó- és kabala figura pályázat győzteseit is kihirdetjük” – mondta Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika igazgatója.

 

Gyermekkori asztmával, allergiával, laktózérzékenységgel, cukorbetegséggel, de akár egyszerű has- vagy gyakori lábfájással kapcsolatban is kérdéseket tehetnek fel a nyílt napra látogatók. A „Nyílik a Bókay” elnevezésű eseményen konzultációs lehetőségeken túl gyakorlati bemutatók is lesznek, sőt azt édesanyák azt is megtudhatják, hogy mit kell tenniük, ha egy csecsemő vagy kisgyerek elájul vagy fulladozni kezd. „A felnőttek elsajátíthatják a leggyakoribb otthoni balesetek sürgősségi ellátásának alapjait, tanácsot kaphatnak az újszülöttek ellátásához, táplálásához vagy akár egészséges és diétás ételek elkészítéséhez is. Miközben a gyerekek szűréseken, valamint további gyermekprogramokon: arcfestésen, koncerten vehetnek részt. Lesz testtömeg és testhosszmérés, testtömeg-index kalkuláció, vérnyomásmérés, testtömeg-összetétel vizsgálat” – tette hozzá az igazgató.

 

A nyílt nap részletes programjai az alábbi linken olvashatóak: http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu/info.aspx?sp=1

 

Logó és kabala figura pályázat

Logó pályázaton szakmabeliek: illusztrátorok, tervezőgrafikusok indulhattak, míg a kabala pályázat mindenki számára nyitott (14 év alatti gyermekek szülői nyilatkozattal) volt.

A logó pályázat esetében a szakmai zsűri választotta ki a nyertest, míg a kabala figura pályázatnál a gyermekeket is bevonták a szervezők. A kabala pályázat bírálata többfordulós volt, a zsűri 8 pályaműből álló shortlistet állított össze. A pályaművekre április 24. és május 4. között az intézmény Facebook oldalán https://www.facebook.com/gyermekklinika lehetett szavazni. A három legtöbb szavazatot elért kabala figurából a Bókay Klinika beteg gyermekei május 07-én választhattak és a legtöbb szavazatot elérő kabala figura lett a nyertes.

 
   

 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing