Induljon a nedvkeringés! Tavaszi Pincenyitogató Hajóson

A VINTEGRO Pinceszövetség második alkalommal rendezi meg a Tavaszi Pincenyitogatót április 12-13-án. Ezen a hétvégén közel 40 pince bortermelője várja kóstolóra a borkedvelőket.
A hajósi pincegazdák kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy együtt ízlelhessék meg a 2013-as év kiváló nedűit. A borok mellé pedig finom falatok is dukálnak, a gasztroutcában mindenki talál valami foga alá valót.

Az 1200 pince közötti tájékozódást az infopontokon beszerezhető térképek és a présházak elé tűzött zászlók segítik, a pincefalu távolabbi pontjaira pedig csettegő-taxival juthatnak el a vendégek. Aki pedig a kóstolástól kimerülten nem szeretne már autóba ülni, az kényelmes szállást találhat valamelyik barátságos pincepanzióban.

Időpont: 2014 április 12-13. (szombat-vasárnap); a pincék 10:00-tól tartanak nyitva

Helyszín: Hajós – Pincefalu (GPS koordináták: 46.3851588608649 / 19.150242805481)

Szállásfoglalás: 06 30 548 3904 vagy vintegro@gmail.com

Tavaszi Pincenyitogató Hajóson. HOL Magazin 2014.

A rendezvény ingyenes, a borkóstolóhoz a helyszínen kóstolójegy váltható. (A beugró 20 db 0,5 dl-es kóstolójegy ajándék borospohárral és tartóval 2000 Forintért.)

 

A VINTEGRO Pinceszövetségről:

„Hajósi borok… ...testben és lélekben is testesek.”

Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Mivel ezeket a borokat csak saját maguk fogyasztották, kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek, melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben - csöppet talán bódult állapotban - nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva végre megalapította a VINTEGRO Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva - kihasználva az éghajlati és a hajósi lösz talaj adottságait, valamint a kiváló klímával rendelkező borospincéket - a mai technológia segítségével készítsék el boraikat. Mindezt ötvözik a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával, valamint a történelmi borvidéki kultúrával.

Tavaszi Pincenyitogató Hajóson. HOL Magazin 2014.

VINTEGRO Pinceszövetség

vintegro@gmail.com

facebook.com/vintegro


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing