Illatvacsora a Paris Budapest Restaurant-ban

A Sofitel szeder meséje folytatódik a világhírű parfümkritikus, Chandler Burr illatvacsorájával

Helyszín: Paris Budapest Restaurant, Sofitel Budapest Chain Bridge

Időpont: 2011. szeptember 24. 19 óra

A Sofitel Budapest Chain Bridge az őszt egy igazán szívet melengető, minden érzékszervet kényeztető eseménnyel kezdi, mely a világ számos pontja után végre Budapestre érkezik.

A gasztronómia és a parfümök világa egy estére egybeolvad és egy hatalmas, interaktív illatshow keretében koronázza meg a francia luxusparfüm piac vezetője, a L’Artisan Parfumeur és a szálloda együttműködését, melynek keretén belül a budapesti Sofitel szálloda is megkapta saját, szeder alapú illatát. A szeptember 24-én megrendezésre kerülő show házigazdája Chandler Burr író, illatmágnás, a New York Times parfümkritikusa és Andreas Mensch, a Paris Budapest Restaurant séfje.

Chandler Burr. HOL Magazin 2011.

Az illatvacsora a „Live the Fragrance” program keretében valósul meg szeptember 24-én 19 órakor. A program a L’Artisan Parfumeur és a Sofitel luxusszálloda lánc különleges együttműködését takarja, a parfümgyártó cég ugyanis 12 illatot tervezett a Sofitel szállodaláncnak, melyből a budapesti 5 csillagos hotel illatát a feketeszeder ihlette, és Mûre Sauvage névre keresztelték el. Az illat jellegzetes ismertetője lesz a hotelnek, mely illatgyertyákként, légfrissítőként is megjelenik a szálloda minden egyes szegletében. Egy exkluzív parti keretében már fel is avatták az egyedi illatot a szálloda tetőteraszán, ahol jelképesen 50 db szederbokor is elültetésre került, ezekről egy kis szerencsével jövőre már szüretelhetnek is gazdáik. Ennek a nemzetközi programnak a folytatásaként szeptemberben egy illatvacsora is terítékre kerül, mely nem csak egy egyszerű vacsora, hanem egy minden érzéket kényeztető látványos és egyedi show, ahol az egyes ínycsiklandó, magukban is páratlan fogások mind más-más különleges parfümmel párosulnak.

A show illatokért felelős házigazdája a világhírű Chandler Burr író, illatmágnás, és a New York Times parfümkritikusa, aki a világ minden táján rendezett már hasonló esteket, most pedig a TED konferencián való részvétele okán is érkezik Budapestre. A vacsorát megbolondító illateszenciák interaktív show keretében kerülnek bemutatásra. Chandler Burr két meghatározó könyvet is jegyez az illatok világáról és parfümiparról. „A tökéletes illat: Egy év a parfümiparban Párizsban és New York-ban” két párhuzamos történetet mesél el az évről, amikor Burr a Hermès-nél követte nyomon egy új illat megalkotását a The New Yorker megbízásából, és egy évről, amit a Coty-nál töltött Sarah Jessica Parker mellett, miközben a színésznő első parfümjének készítését irányította. „Az illat császára: A parfüm, a megszállottság és az érzékek utolsó rejtélyének igaz története” pedig egy biofizikus parfüm zseniről szól. Igazi parfümmágnással és szakemberrel tölthetjük tehát az estét, mely garantáltan érzéki és különleges lesz.

Az este gasztronómiai házigazdája a Paris Budapest Resturant séfje, aki Andreas Mensch. Egy ausztriai városból indulva főzött már Norvégiában, bécsi Michelin-csillagos étteremben, konyhafőnökként pedig Lettországban, az Egyesült Államokban, illetve Oroszországban dolgozott. A hagyományhoz és a minőséghez kérlelhetetlenül ragaszkodó séf azonban az újításoktól sem zárkózik el, így igazi kihívást lát az illavacsorában. Az este menüjét még nem árulta el, azonban annyit megsúgott, hogy egy szeder ihlette fogás is terítékre kerül majd.

A show angol nyelven zajlik majd és a szervezők kérik, hogy a résztvevők aznap este előzetesen semmilyen más parfümöt, illatanyagot, testápolót ne használjanak, hiszen így a vacsora lényegi részétől fosztanák meg magukat. Előzetes jegyvétel szükséges a résztvevők számára, így aki jelen szeretne lenni az év egyik legizgalmasabb gasztro eseményén, ne habozzon és látogasson el a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodába jegyvásárlás céljából.

További részletek: www.parisbudapest.hu, telefon: (+36) 1 235 56 00 / 797


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing