II. Máriai Dixieland Fesztivál

2015. szeptember 12.
Balatonmáriafürdő idén ismét otthont ad az először tavaly megrendezésre került, nagy sikerű Dixieland Fesztiválnak. A dixieland egy zenei műfaj, amelyet sokan a jazz előfutárának tekintenek. Trombita, harsona, klarinét, zongora, gitár, bendzsó, dob, nagybőgő és tuba, ezek mind a dixieland együttesek meghatározó hangszerei, amelyek garantálják a nagyzenekari hangzást. 

A reflektorfény 2015-ben a Brass on Brass Tradicionális Jazz Együttesre, az M. & K. Fúvószenekarra, a Marcato ütőegyüttesre, a Happy Dixieland Band-re, valamint a Molnár Dixieland Band-re irányul majd. Az este fénypontja természetesen az utóbbi két zenekar lesz majd. A Happy Dixieland Band egy örökzöld dallamokat játszó koncertegyüttes, amely az igényes zenei játék mellett különösen nagy hangsúlyt fektet a hiteles, korhű arculatra is; a szegedi Molnár Dixieland Band pedig az egyik legismertebb, Magyarországon a legrégebben fennálló jazz együttes, amely már több világhírű jazz zenész, mint például Jewel Brown (Louis Armstrong utolsó énekesnője) vendégzenekaraként is színpadra léphetett.

Balatonmáriafürdő hajókikötőjében, szeptember 12-én garantált a kiváló New Orleans-i hangulat, valamint a helyi termelők saját érlelésű, kellemes borainak repertoárja. A zenén kívül más művészeti ágak is képviseltetik magukat, kézműves vásár formájában, a kisebbeket pedig lufi hajtogatás és arcfestés várja majd a helyszínen.

Programok:

 15:00 - 19:00 Gyerekprogramok (arcfestés, lufihajtogatás)

 15:00 – 22:00 Kézműves vásár

 Zenés programok:

15:00 – 16:30     Brass On Brass Tradicionális Jazz Együttes

16:30 – 18:00     M. & K. Fúvószenekar, Marcato ütőegyüttes

18:00 –20:00      Happy Dixieland Band

20:00 – 22:00     Molnár Dixieland Band

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

II. Máriai Dixieland Fesztivál. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing