Igyon három csésze kávét naponta!

2017.11.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A napi három csésze kávét fogyasztó embereknél alacsonyabb a korai halálozás és a szívbetegség kialakulásának kockázata, mint a nem kávézóknál, sőt az is kiderült, hogy a kávéfogyasztás a diabétesz, a májbetegség, az időskori elbutulás és bizonyos ráktípusok kialakulásának alacsonyabb kockázatával is összefügg.

Az angliai Southamptoni Egyetem közegészségügyi szakának kutatói több országra kiterjedő, 201 megfigyeléses vizsgálat, valamint 17 klinikai tanulmány adatait dolgoztál fel, és közölték eredményeiket a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban

A kutatók szerint napi három csésze kávé elfogyasztása van a legjobb hatással az egészségre, kivéve a terhes vagy a csonttörésre fokozottan hajlamos nők esetében. Naponta több mint három csészényi kávé elfogyasztása sem káros, de a kedvező hatás ekkor már kevésbé szembetűnő.

A tanulmány összefüggést mutatott a szív eredetű halálozás, a prosztatarák, a méhrák, a bőr- és a májrák, a májzsugor, a 2-es típusú cukorbetegség, az epekő, a köszvény kialakulásának alacsonyabb kockázata és a rendszeres kávéfogyasztás között.

A kutatók elismerték, hogy mivel a tanulmányuk főként megfigyeléses adatokra támaszkodik, ezért nem lehet biztos ok-okozati következtetéseket levonni belőle, de hozzátették, hogy vizsgálatuk alátámasztja közelmúltbeli tanulmányok eredményeit a kávéfogyasztás hatásairól.

 

Informed


Cikkajánló
- Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés
- Élvezetes immunerősítés
- Miért gyógyítjuk levessel a betegeket?
- Tíz tipp fáradtság ellen
- Veszélyes üzem a városi kerékpározás!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing