Így válasszon az e-könyv olvasók karácsonyi kínálatából

2015.12.15. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Az e-könyv olvasók palettája is egyre összetettebbé válik, így nem egyszerű kiválasztani a megfelelő készüléket. A PocketBook összeállította, hogy az olvasási szokások szerint milyen funkciókat érdemes keresnünk egy e-könyv olvasóban, ha karácsonyra vásárolnánk egyet.

A PocketBook tanácsai szerint mindössze három kérdést kell megválaszolnia annak, aki már elsőre szeretné megtalálni az ideális e-könyv olvasót. Az ugyanis, hogy az új eszköz mennyire válik állandó társsá, mindössze néhány fontos funkción múlik.

 

„Mikor és hol olvas legszívesebben?”

A kutatások alapján legtöbbször az ágyban, elalvás előtt, az otthonukban kialakított olvasósarokban és utazás alatt olvasunk a legszívesebben. Utazás alatt mindenképp, de az otthonunkban is kényelmesebb az olvasás, ha nem kell megfelelő fényforrást keresnünk hozzá, ezért a háttérvilágítás funkciót a gyártó kiemelten ajánlja minden új e-könyv olvasó vásárlása esetén. A PocketBook kínálatában már olyan változat is elérhető, amely egy beépített szenzor segítségével önállóan állítja be a fényviszonyokhoz ideális háttérvilágítást.

A tömegközlekedéssel utazóknak vásárlás előtt érdemes meggyőződniük arról, hogy az olvasó egy kézzel is kényelmesen kezelhető legyen, hiszen sokszor nem nyílik lehetőség a kétkezes lapozásra. Utazásnál a méret és a tömeg is kiemelt fontosságú, érdemes ezzel is számolni. Jó hír, hogy ugyan egy átlagos e-könyv olvasó egy okostelefonnál kétszer nehezebb, viszont egy átlagos könyvnél biztosan könnyebb. Ha olyan eszközt keresünk, ami bírja az extrém időjárási körülményeket, és akár a kádba vagy nyáron a tengerpartra is aggodalom nélkül magunkkal vihetjük, úgy a gyártó a víz- és porálló készülékeket, például a PocketBook Aqua-t ajánlja.

 

„Mit olvasna rajta?”

Könyvek és egyéb szöveges dokumentumok olvasására bármelyik e-könyv olvasó alkalmas, a kényelmes használat érdekében egyedül arra érdemes figyelni, hogy a készülék minél több szövegformátumot felismerjen. Diákoknak és idősebbeknek a PocketBook a nagyobb átmérőjű és a minél nagyobb felbontású képernyőket ajánlja, előbbieknek amiatt, mert a nagyobb képernyőn áttekinthetőbbek a szövegek, utóbbiaknak pedig azért, mert a jó felbontású képernyőn a nagyobb betűméretek is élesen látszódnak, mégsem kell túl gyakran lapozni. A gyártó kínálatában ilyen készülék a PocketBook InkPad.

Azok, akik az extra funkciókat keresik egy készülékben, az e-könyv olvasók között is találhatnak különlegességeket. Az innovációban élen járó PocketBook például elsőként mutatta be a fényképezőgéppel ellátott e-könyv olvasót, amellyel a szövegfelismerő szoftver segítségével a lefotózott szöveget egyetlen kattintással szerkeszthető formátummá konvertálhatjuk. A készülék további érdekessége, hogy a könyveken található vonalkód lefényképezésével online megtalálja az adott mű elektronikus változatát, valamint az arról fellelhető információkat.

A gyártó azokra is gondolt, akik bár szívesen bújnák a könyveket, nehézséget okoz az olvasás. Diszlexiában szenvedők a PocketBook Touch Lux 3 és elődje, a PocketBook Touch Lux 2 készülékeken a szövegeket OpenDyslexic fonttal is olvashatják. A betűkészlet amellett, hogy könnyíti az olvasást, gyermekeknél a betegség előrehaladásának meggátolásában is segít. Ha a gyerekünknek olvasási nehézségei vannak, egy ilyen készülék segítségével könnyebben megbirkózik a kötelező olvasmányokkal.

 

„Mennyit pénzt szánunk rá?”

Amennyiben a papírformátumú könyvek helyett szeretnénk egy kényelmesebben kezelhető e-könyv olvasót, akkor elegendő egy olyan alapkészüléket vásárolnunk, mint a PocketBook Basic 2 vagy az érintőképernyővel ellátott PocketBook Basic Touch. A legfontosabb tulajdonságaiban, mint az olvasható szöveg- és képformátumok száma, a memória mérete és az olyan alapfunkciók, mint az előre telepített szótárak, ezek a készülékek megegyeznek a drágább változatokkal. Bár a funkciók bővülése a készülékek árán is meglátszik, érdemes megfontolni, hogy mélyebbre nyúljunk a zsebünkbe, hiszen amennyiben illeszkedik olvasási stílusunkhoz, egy megfelelő e-könyv olvasó éveken keresztül mindennapjaink állandó kísérőjévé válhat.

 

********************************************************

A PocketBook-ról

 

A 2007-ben alapított, svájci székhelyű PocketBook a világ negyedik legnagyobb e-könyv olvasó gyártója. A PocketBook E Ink technológiát használó e-könyv olvasók és androidos tabletek jelenleg 35 országban elérhetőek. A vállalat saját kutatás-fejlesztési központtal rendelkezik, amelynek köszönhetően elsőként vezette be többek között a színes E Ink olvasót, valamint a víz- és porálló e-könyvet. A PocketBook termékeket kifejezetten a prémium e-könyv olvasók piacára tervezik, így minden készüléket minőségi hardver, egyedülálló szoftver és ergonomikus dizájn jellemez

További információ: www.pocketbook-int.com


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing