Így rendelünk ételt az ünnepi időszakban

2019.12.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál statisztikái szerint az ünnepek alatt a háztartások nagy részében inkább otthon főznek, de a két ünnep között egyre többet rendelünk ételt.

A Falatozz.hu statisztikái szerint bár évről-évre nő az ünnepek alatt leadott rendelések száma, az egész éves forgalomnak egyre kisebb hányada származik ebből az időszakból. A portál adatbázisából kiolvasható, hogy éves szinten karácsonykor van a legkevesebb ételrendelés: jól látszik a mutatókon, hogy szinte senki nem bízza az éttermekre a fogásokat, hanem otthon készül el a klasszikus menüsor. Számszerűsítve az ünnepi időszak összes rendelésének mindösszesen 4-5%-át teszik ki a december 23-24-25-én leadott rendelések.

Mindeközben a két ünnep között sokszorosára ugrik a rendelésszám, hiszen kezdenek elfogyni a karácsonyi fogások, de senki nem motivált a konyhatündérkedésre, amikor végre lehet pihenni és kiélvezni az ajándékokat. A december 24. és január 1. közötti forgalom túlnyomó többsége tehát december 27-30. között bonyolódik (2016-ban a 78%-át, 2017-ben a 82%-át, 2018-ban pedig a 80%-át adta ki a Falatozz.hu ünnepi forgalmának).

Szilveszterkor és január 1-jén – amikor a konyhák megtelnek a disznósült és a lencsefőzelék illatával – ismét erősen visszaesik a rendelési kedv, bár nem annyira meredeken, mint karácsonykor. 2016-ban az ünnepi rendelések 17%-át, 2017-ben 14%-át és 2018-ban a 15%-át tették ki a szilveszterkor és másnap rendelt ételek. Az ünnepi időszakban a legtöbbet rendelt étel 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyaránt a gyros tál lett.

 ###

 

A Falatozz.hu-ról

A Falatozz.hu Magyarország egyik legnagyobb ételrendelő portálja, mely közvetítő szerepet játszik a megrendelő és a kiszállítást bonyolító étterem között. A Falatozz.hu ételrendelő portálon több, mint 400 étterem ajánlataiból válogathatunk.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing