Igazi hungaricummal várja vendégeit a Világ Legszebb Kávéháza!

2016.10.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Élő cigányzene mellett élvezhetik a kikapcsolódást a New York Kávéház látogatói
Újabb élőzenei produkció színesíti a New York Kávéházba betérők életét! Szeptember eleje óta élő cigányzene kíséri a feketét, a finom falatokat és a Világ Legszebb Kávéháza hangulatának élvezetét.

Élő cigányzenét eddig is élvezhettek a New York Kávéházba látogatók, de ez nem volt állandó produkció, szeptember eleje óta azonban minden nap játszanak a zenészek, délelőtt 11 és délután 5 óra között óránként, negyed órán át. Repertoárjuk kimeríthetetlen, kotta nélkül játszanak el több ezer művet, legyen szó klasszikus, avagy modern szerzeményről. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem lehet tőlük olyat kérni, amit ne ismernének, és ne tudnának eljátszani: bármit hallhatunk tőlük, a Pacsirtától a Titanic című film főcímdaláig, a „My Heart will go on”–ig.

Lugosi Salon Gipsy Band

A zenekar alapítója és művészeti vezetője, Lugosi Tibor Nívódíjas klarinét és tárogatós előadóművész. A zenekar több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező művészekből, a legkiválóbb budapesti cigányzenészekből 1995-ben alakult. Az együttes legfontosabb célkitűzése a szórakoztatáson túl a szakmai igényesség, amely egyúttal a zenekar kifinomult hangzásvilágát is jellemzi. Repertoárjuk rendkívül színes és gazdag, több zenei műfaj ízléses válogatása. Műsorukat színesítik operett, musical, világhírű filmzenék előadása és nagy figyelmet szentelnek a virtuóz hangszeres (klarinét, tárogató és cimbalom) szóló darabok elhangzásának is. A Magyar cigányzenén és népzenén kívül hű tolmácsolói Brahms, Kodály, Bartók, Liszt, műveinek.

A New York Kávéház vezetése többek között azért döntött az élő cigányzene mellett, mert szeretnének komplex élményt adni a vendégeiknek: tudják, hogy már nem csak a kitűnő kávé és a magas minőségű kínálat, amit a betérők keresnek: különleges élményre vágynak. Az élő cigányzene pedig azért is különleges, mert ilyen zenekarokat fenntartani drága, és ezt egyre kevesebb étterem, szálloda engedheti meg magának. A New York Café ezt az űrt tölti be csakúgy, mint az élő zongorajátékkal, amelyet szintén minden nap élvezhetnek a vendégek, ajándék múzeumi belépővel, vagy az ajándék képeslappal, amit postára is adnak a vendég helyett.

 

A Lugosi Band a New York Kávéházban:

https://www.youtube.com/watch?v=ZrrTGSovFZ4

 

 

New York Kávéház

1073 Budapest, Erzsébet körút 9-11.

Telefonszám: 06 1 886 6167

http://www.newyorkcafe.hu/

https://www.facebook.com/NewYorkCafeBudapest/?fref=ts

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing