Idén sem moshatta el az eső a Gourmet Fesztivált

2016.05.18. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Extravagáns fogások, csalánszörppel öblítve – különlegességekkel készült a Salon Étterem
Még fel sem ocsúdhattunk Széll Tamás és csapata mindent elsöprő sikerétől a Bocuse d’Or európai döntőjét követően, máris újabb gasztronómiai hurrikán ragadott el minket: a ma már hagyományosnak számító Gourmet Fesztivált május 12-15. között rendezték meg a Millenárison és bár az időjárás, mint ahogy ez már lenni szokott...

...mindent megtett azért, hogy meghiúsítsa, vagy legalábbis megnehezítse a rendezvényt, a kulináris élvezetek rajongóit semmi sem tántoríthatta el. Csakúgy, mint a legrangosabb kiállítókat, köztük a New York Palota Salon Éttermének csapatát, élükön Wolf András séffel.

A legnagyobb gasztro rajongókat idén sem lehetett eltántorítani, a rutinosak gumicsizmával és vastag kabáttal készültek, így mindenféle kellemetlenségek nélkül élvezhették a több mint 100 kiállító ínycsiklandó különlegességeit.

A Salon Étterem, mint minden évben, idén is kitett magáért, és gondolt a nehezebb és a könnyebb fogások kedvelőire is, Az egyik az ázsiai szarvas-gerinc volt salátafőzelékkel, amelyet különlegesen szerettek a látogatók a zordabb időben.

Wolf András, a Salon Étterem konyhafőnöke a Gourmet Fesztiválon. HOL Magazin 2016.

Wolf Andrásék meghekkelték a Gourmet Fesztivált és egy hekkfogással is előrukkoltak: ez tulajdonképpen nagyon hasonlít az amerikai rákfasírtra, az összedarabolt halat majonézzel, chilivel, korianderrel, lime-mal és sóval keverték, ezt sörtésztába töltötték, majd hirtelen kisütötték. Zöldcurry-s majonéz volt a mártogatós… mindenki legnagyobb örömére.

Édességben is volt természetesen extravagáns, mégpedig sós vaníliadesszert édesköménnyel, ami tulajdonképpen egyfajta mousse.

Az ital pedig a csalánszörp volt, ami a csalánhoz társított csípéstől teljesen mentes volt, ellenben az íze elképesztően friss és tavaszi. 

A Gourmet Fesztivál szervezői ismét egy helyen és időben vonultatták fel Magyarország legjobb éttermeit, borászatait, és kézműves élelmiszer termékeit. A több mint 100 kiállító révén, beleértve a legtöbb fővárosi és vidéki top éttermet, a Gourmet lehetőséget kínált arra, hogy a gasztro-őrültek és/vagy kíváncsiak megismerjék és megtapasztalhassák a hagyományos és a modern magyar gasztronómia legjavát pár nap alatt, egyetlen helyszínen.

 

Salon Étterem

New York Palota

Budapest

Erzsébet körút 9-11.

http://www.salonrestaurant.hu/


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing