Idén már régiós kitekintést is nyújt a Gourmet Fesztivál

2017.03.08. | Kategóriák: Éttermek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Idén túllép az ország határain, és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat a Gourmet Fesztivál, melynek során a legkiválóbb magyar éttermek mellett szlovén, lengyel és szlovák sztárséfek fogásait is kóstolhatják a látogatók május 18. és 21. között a Millenáris Parkban.

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra fókuszált a Gourmet Fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb magyar éttermek séfjei.

Mint a közlemény emlékeztet, a fesztivál immár hagyományosan felsorakoztatja Magyarország legkiválóbb éttermeit, így egy kisebb séta közben megkóstolható az egész ország legjobb séfjeinek kínálata a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig.

A Gourmet a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre. Az éttermeken túl idén is jelen lesznek a legjobb magyar cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők, és a kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható lesz.

A magyar gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebjei mellett így a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek. A fesztiválra érkezik az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Ros, a szlovén Hisa Franko étterem séfje, és itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó The world's 50 best restaurants listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel.

Szintén a Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is.

A magyar felhozatalból minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf, de színpadra lép Széll Tamás és a magyar Bocuse d'Or-csapat is. A gasztroszínpadon szerepel többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, valamint Gianni Annoni is.

Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel. Ana Ros, Wojciech Amaro és Széll Tamás menüire érdemes már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve a legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is.

A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl ismét lesznek workshopok, ahol a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek- és családi programmal készül a fesztivál - közölték a szervezők.

 

 

 

 

MTI 2017. március 3., péntek 17:16


Cikkajánló
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- Egy hét múlva rajtol a magyar Bocuse d'Or-csapat Tallinnban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing