Idén is útra kel a Boldogasszony és a Fekete Madonna zarándokvonat

2017.01.19. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Turizmus

Az idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours együttműködésében - jelentették be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Boldogasszony zarándokvonat 17 kocsival, 1054 zarándokkal indul június 1-jén a csíksomlyói búcsúba, a Fekete Madonna zarándokvonat pedig június 26-án indul Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű kegyhelyre.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, a zarándoklat egyik fővédnöke kiemelte: "önzéstől szenvedő világunkban" rendkívüli jelentősége van annak, hogy az emberek vállalkoznak egy ilyen közös lelkiségi programra.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a zarándokvonat másik fővédnöke a sajtótájékoztatóra küldött levelében úgy fogalmazott: ezek a rendhagyó zarándoklatok keresztény vallási jellegükön túl a népi diplomácia sajátos formáját is megjelenítik.

Miközben Czestochowa vagy Csíksomlyó felé robognak, a barátság és a testvériség üzenetét viszik magukkal. Úgy tűnik, ezt az üzenetet egyre inkább érti és várja a zarándokvonatok résztvevőit köszöntő sok száz vagy akár több ezer ember is - írta.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan az Emmi idén is 15 millió forinttal támogatja gyermekvédelmi gondoskodásban élő, határon túli, fogyatékkal élő, illetve egyházi iskolában tanuló fiatalok részvételét a zarándoklatokon.

Az államtitkár hozzátette: a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok egy-egy ilyen zarándoklaton megtapasztalhatják azt a szeretetet, ami a családban felnövő fiataloknak természetes.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 2017-ben a vasúttársaság több mint 10 000 embert szállít majd különböző különvonatokon. A MÁV-Start Zrt. összesen 140 milliós évi utasszámához képest ez elenyészőnek tűnhet, a társaság mégis kiemelten kezeli ezeket a vonatokat. Egyrészt, mert nemes célt szolgálnak, másrészt, mert utasaik között sokan vannak, akik egyébként nem veszik igénybe a közösségi közlekedést, így a vasúttársaság csak ilyenkor szólíthatja meg őket.

 

 

 

 

 

MTI 2017. január 19., csütörtök 13:11
Foto Magyar Nő Magazin 


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing