Idén is gazdag programkínálat az Óbudai Nyáron

Szimfonikus LGT-koncert és dizájneraukció is várja a kiállítások, színielőadások és zenei programok mellett a közönséget az Óbudai Nyár idei programsorozatán, amelyet június 3. és augusztus 30. között rendeznek meg a főváros III. kerületének több kulturális helyszínén.

Bús Balázs, a kerület polgármestere a sorozatot beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: a programokat évek óta elsősorban azoknak a helyi lakosoknak szervezik, akiknek nincs lehetőségük szabadságukat vidéken vagy külföldön tölteni, így nekik szeretnék helybe hozni a kultúrát. Hozzátette, a nyári, ingyenes programok a közösségépítésben is fontos szerepet játszanak.

Lőrincz Edina, az Óbudai Kulturális Központ igazgatója saját szervezésű programjaik közül kiemelte a június 14-i Óbudai Korok Fesztiválját, amelynek keretében látványos ünnepi felvonulással idézik meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát. Délután a Kincső Néptáncegyüttes, majd a Bohám Ragtime Jazz Band szórakoztatja a közönséget, miközben a Zichy-udvarban a Légiós tábor programját élvezhetik a látogatók. Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Ponton a régi korok ételeit és italait lehet megkóstolni.

Az igazgató felhívta a figyelmet továbbá a 250 éves múlttal rendelkező Óbudai Búcsú június 27-28-i programjaira is, amelynek keretében többek közt koncerteket, hagyományőrző programokat, nemzetiségi kórustalálkozót, néptáncbemutatókat és utcabált is szerveznek, valamint kiemelte a július 4-i szimfonikus LGT koncertet, amelynek a Zichy-udvar ad majd otthont.

Harsányi Mária Óbudai Társaskör igazgatója elmondta: intézményük kertje ebben az évben is opera-, könnyűzenei- és színházi programoknak ad helyet, július 15-én pedig Egressy Zoltán új darabjának, a Halál hotel című krimi-komédiának bemutatóját tartják a helyszínen Őze Áron rendezésében.

Az Óbudai Múzeum a tárlatvezetéssel egybekötött múzeumi séták mellett szabadulós játékot szervez a Zichy-kastély nem látogatható szárnyaiba a múzeumok éjszakáján, de sor kerül az óbudai zsidó emlékeket végigjáró várostörténeti sétára is. A Goldberger Textilipari Gyűjteményben a divat jegyében telik majd a június 20-i éjszaka, hiszen a stílustanácsadás mellett itt rendezik meg azt a dizájneraukciót is, amelyen magyar tervezők darabjaira lehet licitálni - emelte ki Népessy Noémi, az intézmény igazgatója.

Az Aquincumi Baráti Kör idén a nyári színházi programok bemutatásán túl a szabadidős programok szervezését is elvállalta, így a múzeum olyan családi programoknak ad többek közt helyszínt, mint a "római baba-mama klub" július 14-én vagy az augusztus 11-i családi program, amelyre minden korosztályt várnak egy mitológiai történetekkel fűszerezett aquincumi kalandozásra - tájékoztatta a jelenlévőket Lengyelné Kurucz Katalin, az intézmény igazgatója. Hozzátette: a múzeumok éjszakáján idén a kiállítótérben a hagyományoktól eltérően nem az ókort, hanem az ásatások hőskorát, a 19. század világát idézik meg fel irodalommal és zenével.

A nyár folyamán a Kobuci kertben felállított vetítővásznon magyar zenés filmeket játszanak, de lesz kertmozi a Fellini Római Kultúrbisztróban, Kulka János zenés estet ad a Platán Könyvtárban és Duna Karnevált is rendeznek Békásmegyeren az Óbudai Nyár több száz programja között.

 

 

MTI 2015. május 26., kedd 16:31


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing