I. Klementina Bál a Duna Palotában

A Duna Palota épülete 1897-ben Lipótvárosi Kaszinóként nyílt meg. A Kaszinó minden estélye, hangversenye, előadása, matinéja esemény számba ment. Gyakran rendeztek kiállításokat és rendszeresen tartottak bálokat. Az intézmény mai munkatársai is arra törekednek, hogy a 116 éves Duna Palota rendezvényei is hasonlóképpen megbecsülést váltsanak ki a közönségtől.

Ennek jegyében működtetik a Duna Művészegyüttest és a Duna Szimfonikus Zenekart, továbbá képzőművészeti kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat, könyvbemutatókat szerveznek.

November 9-én este 7 órától a csodálatos Duna Palota egy más arcát mutatja: hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Klementina Bált. A bál névadója a Kaszinó első elnökének, Falk Miksának a felesége.

A régi korok klasszikus báljait idéző mulatságot szeretnék szervezni, amelynek szépsége, eleganciája, hangulata és a táncolás öröme feledteti a hétköznapok gondját, baját. Egyben erősíti a magyar polgárok nemzeti identitását.

Felgyorsult, rohanó világunkban, munkánkban, családi és társadalmi életünkben is időről-időre meg kell állnunk, hiszen az egészséges életben helyet kell adnunk a lelki feltöltődésnek is. A közösségek és az összetartozás ereje segít elviselni a nehézségeket, megőrizni a lelki és ezen keresztül a testi egészséget.

Ehhez kínál kitűnő alkalmat a Duna Palota I. Klementina Bálja, amelyet Bíró Ildikó igazgató és munkatársai a polgári értékektől vezérelve álmodtak és rendeznek meg. A szürke hétköznapok között felhőtlen, kötetlen, a szó nemes értelmében jó mulatságot, kikapcsolódást teremtenek számunkra. Lehetőségünk lesz találkozni régi barátokkal, új ismeretségeket kötni, felemelő környezetben, csodálatos zene, tánc, finom étkek és kiváló borok kíséretében. A Duna Palota a nagy elődökhöz, az örökséghez méltón, értékteremtő alkotókkal és alkotásokkal az értékmentő közösségért dolgozik.

Értéket menteni vidáman is lehet, tartson Ön is velünk!

 

Béres Klára

fővédnök

*

MŰSOR

 

19.00 - Kapunyitás

19.40 - Himnusz, a Duna Szimfonikus Zenekar vonósai

19.50 - Bíró Ildikó, a Duna Palota igazgatója és Béres Klára, az I. Klementina Bál fővédnöke köszönti a vendégeket

20.00 - „Divatban az érték – örökség és frissesség” Hampel Katalin, Harmony Art (Bánky Zsuzsa, Gisztl Anna és Szabó Gyula) és Takács Zsuzsa divatbemutatója

21.00 - Vacsora

22.00 - Részlet Shakespeare „Rómeó és Júlia” c. színművéből, Lukácsi Huba rendhagyó rendezésében Közreműködik: Endrédy Gábor színművész és Gellért Sára , a Latinovits Zoltán Diákszínpad tagja

22.10 - Nyitótánc – a Duna Művészegyüttes bemutatja Juhász Zsolt koreográfiáját

22.20 - Kék Duna keringő • Déli rózsák keringő • Csárdás • Tangó • Arany és ezüst keringő

23.30 - Szalonzene

24.00 - Jótékonysági tombolasorsolás

00.30 - Szalonzene

 

MEGJELENÉS

Hölgyeknek estélyi ruha / Uraknak szmoking vagy sötét öltöny

 

JEGYEK

Vacsorajegyek:

I. kategória, Bálterem: 16.000 Ft

II. kategória, Bálterem: 12.000 Ft

III. kategória, Széchenyi terem: 6.000 Ft

A vacsorajegy tartalmazza a bálon való részvételt, a programokat, a báli gálavacsorát és a hozzá felszolgált borokat, ásványvizet. Kérjük tisztelt vendégeinket, amennyiben vegetáriánus vacsorát szeretnének, akkor azt már a jegyrendelésnél (e-mailben, faxon), legkésőbb a jegyátvételkor jelezzék, mert a bálon már nincs lehetőség a menü módosítására. A Bálteremben az asztalok 6 fősek, a Széchenyi teremben 10. A műsort több kivetítőn is figyelemmel kísérhetik.

 

Parkolási lehetőség (0-24 óráig)

Szent István téri (Bazilika) Mélygarázs +36 1/269 0834 (Gál Melinda)

Szabadság téri (Lipót) Garázs +36 1/354 3113 (Takács Gábor)

Gresham Garázs Roosevelt tér 5-6. | +36 1/266 4528

Bank Center Mélygarázs Szabadság tér 7. | +36 1/302 9010/136 mellék (Pinke Krisztina)


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing