I. Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál

A Gárdonyi-emlékév programjait színesíti a csütörtöktől vasárnapig tartó I. Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál Egerben - mondta Berecz Mátyás, az egri Dobó István Vármúzeum megbízott igazgatója a programsorozatról tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A szervezők célja az olvasás népszerűsítése, hogy kézzel foghatóvá tegyék a Gárdonyi-életmű legfontosabb üzeneteit: a hazafiságot, a helytállást, egymás tiszteletét.

Szalainé Király Júlia irodalomtörténész, Gárdonyi Géza hagyatékának gondozója elmondta: látványos programokkal szeretnék emlékezetessé tenni az emlékévet.

Csütörtöktől Egerben több helyszínen - a várban, a Gárdonyi múzeumban és a város több pontján - várják különböző programokkal az érdeklődőket. Szalainé Király Júlia elmondta: délelőttönként gyerekprogramokat szerveztek, délutánonként és esténként felolvasásokat, koncerteket, gasztronómiai bemutatókat tartanak és kiállítások nyílnak. A fellépők között lesz mások mellett Dés László, az Ethnofil zenekar, valamint a Sebő és a Makám együttes is.

Szalainé Király Júlia szólt az Egri Csillagok - A Te történeted programjairól is, amelynek keretében az Érsekkertben és a várban megelevenedik Gárdonyi híres regényének egy-egy látványos jelenete. A fesztivál részeként tartják meg a magyarországi irodalmi emlékházak találkozóját is.

 

MTI 2013. augusztus 5., hétfő 19:05


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing