Húsvéti Bárányfesztivált rendeznek a Vajdahunyadvárban

2014.04.17. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Élőállat-bemutató, bárányhúsból készült magyar és nemzetközi élelmiszerek, főzőverseny, kézműves foglalkozások, népi játékok és egyéb programok várják a Húsvéti Bárányfesztivál vendégeit a Vajdahunyadvárban április 18. és 21. között.
Az ingyenes gasztronómiai programsorozat látogatói megismerkedhetnek a Kárpát-medence legnevesebb juhtenyésztőivel, a bárányhús különböző elkészítési módjaival. Bepillantást nyerhetnek abba is, milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja.

A szervezők az első napon ingyenes bárány kóstolóval várják a Mezőgazdasági Múzeum kiállításainak látogatóit. A fesztiválhoz gasztropiac is kapcsolódik, ahol megjelennek a legjobb hazai és nemzetközi kézműves ízek. A fesztiválon bemutatkozó magyar mesterek pedig folyamatos kézműves foglalkozásokkal kedveskednek a gyermekes családoknak. A színpadon folklór programok és népi játékok szórakoztatják a közönséget - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A bárányokon kívül a legkisebbeket nyuszisimogató is várja, kiegészítve egy díjnyertes nyuszis bemutatóval. A Csokoládé Múzeum mini csokoládégyárat állít fel a helyszínen, ahol az egész család részt vehet a csokoládékészítés művészetében.

A bárányfesztivál nagyszabású főzőversenyre invitálja a vendégeket. A megmérettetésre mindenki ingyenesen nevezhet. A fesztiválhoz a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is kapcsolódik, a szervezet a legjobb bárányétel elkészítőjét Arany Bárány-díjjal jutalmazza.

 

 

MTI 2014. április 14., hétfő 16:23


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing