Húsvét a New York Művész Páholyban

Dupla ünnepre készül a New York Művész Páholy!

Március 21-én a tavasz üdvözlése, a Húsvét ünnepe mellett a rendezvénysorozat születésnapját is megünneplik.
Pár nappal húsvét előtt nagyszabású rendezvénnyel köszöntik a programsorozatot, a közönséget és a Húsvétot - velük lesz sok hagyomány, népszokás, festenek együtt tojást, éneket és mesét hallgatnak - Herczku Ágnessel, Tátrai Zsuzsannával és Berecz Andrással a Világ Legszebb Kávéházában!

Az ünnep olyan különleges időszak, amikor a közösség a megszokottól eltérő módon viselkedik, hagyományosan megszokott előírásokat és tilalmakat tart be. Húsvét közeledtével néphagyományainkat, népszokásainkat, kedvenc történeteinket helyezik középpontba – a meghívott vendégekkel beszélgetve. Három beszélgetőpartnerük mellett bemutatkozik Zsigóné Kati népi iparművész tojásfestő, a "tojásdíszítés királynője" is.

Vendégek:

Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató 1997-ben szerezte meg a néprajztudomány kandidátusa címet. Könyvet ír, kutat, tanít. Főbb kutatási területe a magyar népszokások, jeles napok, ünnepi szokások; emberi élet fordulóihoz (születés, házasság, halál) kapcsolódó népszokások; hagyományos paraszti leányélet; evangélikus vallási néprajz.

Herczku Ágnes énekesnő megkerülhetetlen személyisége a műfajnak, ha magyar népzenéről illetve világzenéről van szó, 1997-ben került a Honvéd Együttes tánckarába, itt kezdődött el a tánccal párhuzamosan, hivatásos énekesi pályafutása is. Hihetetlen affinitása a különböző műfajok iránt rendkívül gyorsan a magyar ethno-kortárs énekes mezőny csúcsára emelte. Az autentikus népdaléneklés mellet több, különböző műfaj zenészeivel dolgozott együtt, például: Vasvári Pállal, Nikola Parovval, Bornai Tiborral, Borbély Mihállyal, Herbie Mannel, Dj Palotaival, Juhász Gáborral.

Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész. Ő az a különleges ember, akinek hangjától, szavaitól, általa mesélt történeteitől mindannyian azonnal mosolyra fakadunk. Az első dalokat édesanyjától, a híres kunhegyesi táncos és nótafa, Tanka Gábor lányától tanulta. Megalapította az Ökrös és Egyszólam együttest, és énekesként hamarosan igen népszerűvé vált. Az éneklés mellett néprajzi tanulmányokat folytatott. Pályafutása során számos album, kötet, rádió- és televíziófelvétel készült a közreműködésével itthon, Európában, az USA-ban és Kanadában is. Az utóbbi években műfordítással is foglalkozik.

A New York Művész Páholy március 21-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron, a helyszínen váltható. A jegy egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

 Húsvét a New York Művész Páholyban. HOL Magazin 2016.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

Esemény a facebookon:

https://www.facebook.com/events/1721347338149570/

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing