Hú!SVÉT + 7 Palkonyán

2015.04.07. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Egész napos kulináris séta, tavaszi gasztro-piknik a Villányi borvidéken. A Stílusos Vidéki Éttermiség ezúttal a borvidék bűbájos kis falujában, Palkonyán mutatkozik be.
Húsvét után egy héttel, hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek sok szeretettel, hogy finom villányi borokkal, kemencés és grill ételekkel, házi süteményekkel, programokkal kényeztessék vendégeiket. A Villányi borvidék és Dél-Baranya, valamint további hét magyarországi régió ízeibe, gasztronómiájába kóstolhat bele a nagyérdemű közönség Palkonyán, április 11-én, szombaton.

A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztro-örökségének megújítása okán, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfőzést tartani. - mondja a mostani főszervező, Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.

A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. A vidék színes, gasztronómiai palettáját bemutató csoport midig stílusosan készül bemutatni tudását, immáron hetedik rendezvényén, húsvét után hét nappal, azaz április 11-én, Palkonyán.

Hú!SVÉT Palkonya. HOL Magazin 2015.

A „hetedik Te magad légy”

Palkonyán hét étterem találkozik: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Gere Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz. A vendéglátó falu színes borúti kínálatát most a Haraszti-, Hárságyi-, Mokos és Zsirai Pincészetek, és a nyitott udvarházak (Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház) együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt – nyilatkozta Becker Leonóra a Villány- Siklósi Borút Egyesület elnöke.

 

Info:
http://villanyiborvidek.hu/hu/programok/957_husvet--egy-het-palkonyan

http://www.svet.hu/svet-rendezvenyek/2015/03/hu-svet-2015-aprilis-11-palkonya/

www.facebook.hu/stilusos

 

Kisfilm:

https://vimeo.com/122300739

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing