Hozzuk ki a legtöbbet a nyárból!

2013.07.09. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Tanácsok, Életmód

Július. A nyár közepe. Már épp elég forró hét eltelt ahhoz, hogy hozzászokjunk a meleg időjáráshoz, de még bőven hátra van annyi, hogy bátran tervezzünk nyári programokat. Mire figyeljünk a strandon? Hogyan válasszunk nyaralóhelyet? Hogyan őrizzük meg alakunkat? Miképp óvjuk bőrünket? Hol táborozzon gyermekünk? Miért jó olvasni nyáron is? Megannyi kérdés, amelyekre a érdemes megtalálni a válaszokat.

A strandolás elsősorban a vidám pillanatokról, napfürdőzésről és az úszásról, pancsolásról szól. De nem árt betartani néhány egyszerű szabályt, hogy ugyanolyan jókedvűen távozzunk a vízpartról, mint ahogy érkeztünk. A túlzásba vitt napozás, a hideg víz, de még a felelőtlen étkezés is beárnyékolhatja a fürdőzés örömét. Felhevült testtel hideg vízbe ugrani már-már olyan botorság, mint próba-szerencse alapon átkelni egy csúcsforgalmú autópályán. Nem árt szem előtt tartani a sekély víz és a fejesugrás problémakörét sem. Persze abban az esetben is érdemes óvatosnak lennünk, ha nem a vízben tartózkodunk. Napozás során nagyon figyeljünk oda bőrünk védelmére! A legveszélyesebb időpontban, azaz 11 és 15 óra között lehetőleg húzódjunk hűvös, árnyékos helyre. Ne dőljünk be annak a tévhitnek, hogy a felhők védelmet jelentenek. A napsugarak és az UV-sugárzás is áttör a felhőkön! Ilyenkor talán veszélyesebb is napozni, hiszen az égető napfény hiányában nincs semmiféle kontrol. Bármilyen óvatosan is napozunk, időnként előfordulhat, hogy mégis megégünk. Mindenképpen kerüljük a napozást, amíg bőrünk meg nem gyógyul. A gyorsabb gyógyulás érdekében a gyulladt bőrünkre tegyünk hideg borogatást, majd kezeljük hidratáló krémmel.

 Nyári örömök. HOL Magazin 2013.

Amennyiben a strand mellett más szabadtéri elfoglaltságra is vágyunk, érdemes végigböngészi, hogy milyen érdekes programok várnak ránk szerte az országban. Júliusban többek között olyan gazdag kínálatból válogathatunk, mint Térzenefesztivál Balatonföldváron, Veteránautó fesztivál Budapesten, Cigánymeggy és pálinkafesztivál Gárdonyban, Keszegfesztivál Gyenesdiáson, Tarhonyafesztivál Gyulán vagy a Villányi Rozé Maraton. A felsorolás közel sem teljes, de az interneten könnyen rábukkanhatunk a számunkra vonzó programokra.

Persze az országhatáron kívül is sok izgalmas élmény várhat ránk. Arra azonban mindig nagyon figyeljünk, hogy milyen szempontok alapján választjuk ki nyaralóhelyünket. Nem kell elsőre elhinni mindazt, amit az utazási irodákban ajánlanak nekünk. Vegyük inkább saját kezünkbe az irányítást és alaposan gondoljuk át, hogy milyen módon szeretnénk eltölteni szabadidőnket. És ha már úgyis nyaralni megyünk, akár a szülőket is magunkkal vihetjük. Tévhit, hogy az idősebb embereknek már túl nagy megterhelés hosszú útra indulni. A megfelelő gondoskodás mellett nyugodtan velünk utazhat a mama és a papa is!

 Nyári utazás. HOL Magazin 2013.

Saját programjaink mellett gyermekünknek is találhatunk megfelelő nyári elfoglaltságot. A családi nyaralást persze semmiképp ne hagyjuk ki gyermekünkkel, a pótolhatatlan közös élmények miatt, ugyanakkor kereshetünk neki a személyiségéhez illő nyári tábort is. A FittKlub júliusi cikkeiben mindezekről és sok már érdekes nyári témáról részletesen olvashatunk! Teljen a nyarunk pihenéssel, kikapcsolódással és persze olvasással!

Hűsítő nyári italok. HOL Magazin 2013.

 

www.tolle.hu/fittklub


Cikkajánló
- Hegyvidéki KRESZ-indítványok
- Megtelnek a fővárosi szabadtéri kondiparkok
- A tavasz 7 pillanata
- Itt a tavasz, de nem muszáj megújulni!
- Hipnózis

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing