Hosszabbítást kap az online dokufilmes akció

2020.02.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

Négy nap alatt huszonkétezren látták a díjnyertes MADOKE-dokukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel két nappal meghosszabbítja 5+1 dokumentumfilmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete. Február 11., kedd éjfélig ingyen látható online a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon.

A hétfőn meghirdetett akció keretében február 3. és 9. között öt többszörösen díjnyertes, egészestés dokumentumfilmet, továbbá egy rövidfilmet tett elérhetővé a nemrégiben megalakult filmszakmai egyesület, a MADOKE. Az akció ideje alatt ingyen megtekinthetők a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon című dokumentumfilmek a https://madoke.hu honlapon. A filmek forgalmazási okok miatt csak Magyarországról elérhetőek, külföldről nem, de az egyesület reméli, hogy a jövőben talál erre megoldást, legalább a régió országain belül.

A hétfőn indult akció iránt érdeklődők száma csütörtökön átlépte a huszonkétezret. A 10 legaktívabb település: Budapest, utána csökkenő sorrendben Debrecen, Pécs, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Kecskemét, Miskolc, Szentendre, Vác. Összesen 386 településről érkezett látogató a madoke.hu oldalra. A felhasználók fele a 25-45 éves korosztályba tartozik, de minden korcsoportból érkezett látogató.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a MADOKE február 11., kedd éjfélig meghosszabbítja a filmes akciót. Az egyesület célja népszerűsíteni a minőségi kreatív dokumentumfilmeket, megismertetni azokat a hazai és a nemzetközi közönséggel, valamint párbeszédet kezdeményezni az alkotók és a döntéshozók között.

 

Az 5+1 akció előzetese: https://vimeo.com/385227243

A MADOKE 5+1 dokumentumfilmes akciójának listája:

  1. Bogdán Árpád: Gettó Balboa (2018)
  2. Zurbó Dorottya: Könnyű leckék (2018)
  3. Révész Bálint: Nagyi projekt (2017)
  4. Hörcher Gábor: Drifter (2014)
  5. Almási Tamás: Puskás Hungary (2009)

     +1   Oláh Kata & Csukás Sándor: Mignon (2019)

A MADOKE honlapja: https://madoke.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/magyardoku/

Instagram: https://www.instagram.com/magyardoku


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- 10.000 epizód – Történelmet írt a Barátok közt
- Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása
- Ismét jön a Re:Verzió a 16. Verzió legsikeresebb filmjeivel!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing