Helyőrségi tavaszi szemle lesz szombaton Budapesten

Bemutatók, zenés őrségváltás, katonazenekari fesztivál és gyermekprogramok is lesznek szombaton Budapesten a Hősök terén, a Városligetben és a város több más pontján a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárja idei helyőrségi tavaszi szemléjén.

Az ünnepséget a fővárosi katonai szervezetek részvételével negyedik alkalommal rendezik meg. A budapesti helyőrségi dandár által az MTI-hez eljuttatott program szerint a Hősök terén délelőtt 10 órakor kezdődik a katona díszszemle, amelyet 11 órától a Nemzeti Honvéd Díszegység, valamint Pozsony, Prága, Bécs és Varsó különleges díszelgő csoportjainak zenés-fegyveres alaki bemutatói követnek.

A Városligetben 10 órától délután 5 óráig az Olof Palme sétányon és annak környékén bemutatkoznak a Budapest Helyőrség alakulatai. Az érdeklődők megismerhetik a tűzszerészek eszközeit (köztük a tűzszerészrobotot), a katonai rendészek munkáját és fegyvereit, a díszelgők ruháit és fegyvereit.

Mindemellett haditechnikai eszközöket mutatnak be, lesz lézeres szimulátor és air soft lövészet is. Az egészségügyi sátrakban a nők számára szűrővizsgálatokat tartanak, pszichológiai és prevenciós, továbbá életmódbeli tanácsokat adnak. A HM Tábori Lelkészi Szolgálat és a Katolikus Karitász játékbusszal, a Baptista Szeretetszolgálat pedig mentőkutyás bemutatóval, bohóccal és arcfestéssel várja a gyerekeket.

A Kossuth téren fél 1 és délután 2 óra között, majd 4 órától a Szent György téren ugyancsak zenés bemutatót tartanak a Nemzeti Honvéd Díszegység, valamint Pozsony, Prága, Bécs, és Varsó különleges díszelgő csoportjai.

A budapesti hősök napi katonazenekari fesztivál keretében fél 2-től fél 3-ig a város négy pontján - a Stefánia-palotánál, a Széchenyi fürdőnél, a Napozóréten és a Kis-Napozóréten - térzenét játszanak a Magyar Honvédség szentendrei, tatai, szolnoki és székesfehérvári zenekarai.

Délután 3 órától zenés alaki bemutatókkal és összevont zenekari koncerttel várják az érdeklődőket a Hősök terére.

 

 

MTI 2015. május 27., szerda 7:08


Cikkajánló
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing