Helló november....

2017.11.02. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

...helló őszi programok, és még mindig Balaton!
Igen, igen, érezzük, hogy már megyünk bele a télbe, a balatoni házak kéményeiből már jön a füst, készülnek az újborok és készülünk a Márton napra is. Minden családiasabb, de pont ezért szeretjük: egy egészen más élmény miatt érdemes nekiindulni, mint nyáron.

 Dőljetek a cserépkályhának, bontsatok egy komolyabb olaszrizlinget, vagy épp kékfrankost, vesszetek el a színekben és közben lehet tervezgetni: Garda hétvége Tihanyban, Sparhelt X Thetis X Szent Donát a Márgában, Márton nap a Sáfránkertben.

--- Szent Donát - Márga & Thetis - Sparhelt Birtokkonyha est - november 10.CSOPAK ---

A csopaki Márgában folytatják az őszi birtokkonyha sorozatot: jövő pénteken a balatonfüredi Bistro Sparheltet és a hozzá tartozó kisborászatot, a Thetis Birtokot látják vendégül a hegyoldalban, a környék legszebb kilátásával körítve. Ismét három séf készíti majd az ételeket, míg a borpárok a vendégbirtok és a Szent Donát Birtok tételeiből állnak össze. Nagy együttállás lesz újra! Az ételeket és a borokat a séfek és birtokok képviselői személyesen mutatják be.
Időpont: november 10., 18.00.

Menü: 6 étel - 7 bor
Menü ár borsorral: 12.500,- Ft/fő
Menü ár borok nélkül: 8.900.- Ft/fő
Asztalfoglalás és információ:
Telefon (nyitva tartási időben): 06209281181
E-mail: marga@szentdonat.hu

Részletek a Facebook oldalakon

 Szent Donát - Márga - Thetis. HOL Magazin 2017.

 

--- Márton napok a Sáfránkertben - november 10-11-12. PALOZNAK ---

November 10-11-12-én újra Márton napok lesznek a Sáfránkert Vendéglőben.
Az egész menü mellé egy pohár 2016-os Homola Sillert adnak, de külön is lehet a fogásokból válogatni. A borlapon a Homola Pincészet tételei és az újdonság, a Homola Pezsgő, ami tökéletes bevezetőnek a vacsorához.
Menü:
Céklakrémleves libamaj mousse-al
Libamell,konfitált libazúzával lila hagymás dödöllével aszalt gyümölcsökkel
Mákos guba vanília sodóval

 Márton-nap a Sáfránkertben. HOL Magazin 2017.

--- GARDA és Barátai - Tihanyi halas piknik a Placcon - november 4.- TIHANY ----

#gardastory

"Hajdanában, mikor Tihany félszigetét még erdő borította s a nép téli munkáját az erdő szolgáltatta, a halászbokrok nem tanyázhattak naphosszat a parton s a hegyenjárás is inkább önkénytes volt. Akkoron a hegyenjáró kiállott a csúcsra s a falutól a hegyen járóig, kellő távolságban gyerkőczök állíttattak föl. Mihelyt a hegyenjáró észrevette a "látott halat", oda kiáltott a legközelebb álló gyereknek:

"Gaardaa!"

Szájról-szájra röpült a hir a helységbe s az az ember, asszony, a ki a templom táján hallotta a jó hirt, fölszaladt a toronyba s félre verte a harangot, minek hallatára a halászember ott hagyta munkáját s kirohant a partra.

Annyi bizonyos, hogy a "látott hal" a magyar halászatnak legvonzóbb képei közé tartozik." /Herman Ottó - a Látott Hal/

Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A „látott hal” kifejezés elválaszthatatlanul kötődik Tihanyhoz és a régen itt élt bátor halászokhoz. Olyannyira, hogy bár már csak az emléke él az egykori gardázásnak, maga a hal bekerült a település címerébe is.

Garda a Placcon. HOL Magazin 2017.

 

#gardaaplaccon

Természetesen a Tihanyi PLACC piac sem maradhat ki a Garda forgatagból, szombaton egész nap halas ételekkel várnak mindenkit.

Dános Tamás séf fogásai: 

Halászlé

Halpástétom

Harcsapaprikás

Fish & chips

 

Garda és Barátai. HOL Magazin 2017.

 


Cikkajánló
- Márton-napi libalakoma a Várban
- Egészségesen, Tománosan. Megjelent Tomán Szabina első szakácskönyve
- Aranytíz 2017 december
- Kiváló évjárat a pincékben. Dél-balatoni évjáratjelentés 2017
- Tavaszig a kormány elé kerülhet az egészségturisztikai stratégia

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing