Hatalmas siker a Salon a Gourmet Fesztiválon

A közönség nagy elismeréssel fogadta az újragondolt fogásokat
Kíváncsiság, érdeklődés és a kóstolások után elismerő hümmögés valamint őszinte tetszésnyilvánítás kísérte a New York Palota Salon Éttermének felkínált fogásait a harmadik Budai Gourmet Fesztiválon a hétvégén. A tapasztalatokról a Salon Étterem chefje, Wolf András számolt be.

Főként magyarok látogatták a hétvégi rendezvényt, amelyen számos ismert és elismert étterem konyhája és stábja vett részt. A Salon Étterem – esszenciális magyar gasztronómián alapuló - kínálatát szinte minden gasztroblog megemlíti, amely mindenképpen sikerként könyvelhető el.

Wolf András szerint a fesztiválnak a bemutatkozáson kívül több pozitív eredménye is volt. Például az, hogy a chef, aki az étteremben általában a konyhán tölti ideje nagy részét, most sokkal kötetlenebb és hosszabb ideig találkozhat a vendégekkel, akik viszont ilyen körülmények között sokkal bátrabban és nyitottabban fogalmazzák meg véleményüket, sokkal célratörőbben tudnak kérdezni és általában is fesztelenebbek. A Salon éttermének chefje egyébként sok ismert arccal találkozott a helyszínen, mint mondja, a törzsvendégek jó részével sikerült beszélgetnie, akik – ezek szerint nem csak a patinás falak között - szeretik élvezni a fine dining konyha remekeit.

A nagy sikert aratott gulyáskolbász. HOL Magazin 2013.

A másik nem elhanyagolható pozitívum az, hogy az ilyen rendezvények alkalmával a szakma is találkozik. Ez jó alkalom a tapasztalatcserére és általában a kapcsolatok ápolására, építésére, és ami a legfőbb: mindezt nem kényszeredetten, hanem baráti körülmények között.

A Salon Étterem 4 különlegességgel jelent meg az eseményen. Mivel a rendezvény fő témaköre a gulyás volt, természetesen ez sem maradhatott ki a kínálatból. Az újdonság ebben – mint a Salon Étteremben általában - az étel megjelenése volt, amely sült kolbászból állt paprika jus-vel és pörköltszafttal begyúrt kenyérrel. Ízre mégis gulyás volt. Az esszenciális magyar gasztronómia lényege is ebben érhető tetten. Az alapanyagok és az ízek a már jól ismertek, a kivitelezés azonban a chef kreativitásán múlik.

Füstölt pisztráng. HOL Magazin 2013.

Hasonló formáját mutatta az előétel is. A Salon Étterem enyhén füstölt pisztrángot kínált az érdeklődőknek. A hal ízét kedvelők most sem csalódtak.

Elsőre megrökönyödést okozott, aztán persze viharos sikert aratott a tárkonyos szörp, amely az Origo hírportál tudósítása szerint „talán a fesztivál legjobb szörpje, de tulajdonképpen 2013 legjobb szörpje is lehetne”.

Málnás-rozmaringos csokikrém. HOL Magazin 2013.

Végül pedig nagyot durrant a Salon Étterem desszertje is, amely nevét – és ízét - tekintve málnás csokikrém, rozmaringgal és müzlis-csokoládéval. Az édesszájúak garantáltan nem csalódtak, a visszajelzések szerint már emiatt is érdemes egy estét eltölteni a Salon Étteremben.

A rendezvény pénteki napját sajnos elmosta az eső, így nagyon kevesen fordultak meg a Millenárison. Viszont – bár az időjárás változékony maradt - a szombat és a vasárnap annál is több érdeklődőt vonzott, és szerencsére hozzáértő, a kreativitásra és az újdonságra nyitott közönség látogatott el a finomságok fesztiváljára.

A tárkonyszörp. HOL Magazin 2013.

 

New York Palota Salon Étterem
Budapest, Erzsébet körút 9-11.


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing