Háromszáz millió forintos plusz támogatást kap a Várkert Bazár fejlesztése

2014.09.24. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Háromszáz millió forinttal megnövelte a Várkert Bazár fejlesztésére rendelkezésre álló európai uniós forrást a kormány, amelynek előző napi rendeletével kapcsolatban a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy "a projekt megvalósítása során felmerült, előre nem látható szakmai tartalombővülés iránti igény" tette szükségessé a plusz támogatást.

Az összeg felhasználásáról az állami tulajdonú projektgazda, a Várgondnokság Nonprofit Kft. gondoskodik majd.

A Miniszterelnökség közlése szerint a most megítélt 300 millió forintból - közbeszerzési eljárás során kiválasztott vállalkozók közreműködésével - olyan beruházások valósulhatnak meg, mint a gyengeáramú hálózat bővítése wifi-rendszer kiépítésével, a kamerarendszer módosítása, az épület biztonsági rendszerének és beléptető rendszerének bővítése és módosítása vagy az optikai gerincvezeték bővítése.

A plusz forrással a teljes projekt lezárásával egy időben, 2015 tavaszán kell majd elszámolni. A felmerülő plusz munkák, illetve a további beszerzések nem befolyásolják a Várkert Bazár működését és látogathatóságát.

 

MTI 2014. szeptember 24., szerda 18:29
Fotó index.hu 


Cikkajánló
- A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének új sörei
- 4. Belvárosi Sörfesztivál 2020. szeptember 1-6. Szabadság tér
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban
- Hazai termelők támogatásával valósul meg a Séf Fesztivál
- Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing