Három aranyérmet nyertek a Bujdosó borok a Vinagorán

Három arany- és két ezüstérmet nyertek a Bujdosó család dél-balatoni borai a 14. VinAgora Nemzetközi Borversenyen, az egyetlen olyan szakmai megmérettetésen, ahol magyar és külföldi borokat egyaránt pontoznak.

A Bujdosó borai a dél-balatoni borvidék karakterjegyeit hordozzák: frissek, üdék, gyümölcsösek. „A Vinagora számunkra mindig az év egyik kiemelkedő eseménye, és nagy öröm, hogy a zsűri ilyen komoly elismerésben részesítette több borunkat is” – mondta Bujdosó Ferenc, a családi vállalkozás vezető borásza, aki maga is a zsűri tagja volt.

A 14. VinAgora Nemzetközi Borversenyre ezúttal a világ 19 országából mintegy 560 bort neveztek. Az idei VinAgorán hat Champion díjat, egy nagyarany díjat, nyolcvan aranyérmet, 88 ezüstérmet, egy „nevező ország legjobb bora” elismerést és hét „legjobb fajtabor” díjat osztottak ki.

A borverseny szabályzata szerint a nevezett boroknak csupán harminc százaléka kaphat érmet. Az erős mezőnyben a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetnek három arany- és két ezüstérmet ítéltek. Aranyéremmel jutalmazták a 2011-es évjáratú Bujdosó Tramontana, a 2009-es Bujdosó Sirocco és a szintén 2009-es Bujdosó Kokas Merlot boraikat. A 2012-es Bujdosó Csomó és Bujdosó Rosecco pedig ezüstérmesek lettek.

A szűk szakmai körben bonyolított VinAgora Nemzetközi Borverseny eredményeit a fogyasztók testközelből is megismerhetik, hiszen a borkedvelő nagyközönség idén is végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort. Erre június 29-én nyílik lehetőségük a VinAgora Borgálán, a budapesti New York Palotában, a Boscoló Konferenciaközpontban. Minden bor mellett elhelyezik a hivatalos bírálati lapot is, amelyen a versenyen szerzett eredmény is szerepel, így a vendégek összehasonlíthatják a bírák értékelését sajátjukkal.

Bujdoso borok a VinAgorán. HOL magazin 2013.

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészetről

A Bujdosó család a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig a legmodernebb technológiát is alkalmazva összesen nyolcvan hektár szőlőt művelnek. A szőlőterület kétharmada fehérszőlő. Legjelentősebb fajták a Tramini, a Királyleányka, a Szürkebarát és az Olaszrizling, de jelentős területen termesztenek Chardonnay, Irsai Olivér és Sauvignon Blanc fajtákat is. Legfontosabb kékszőlőik a Merlot, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc és a Pinot Noir. A Balaton közelsége okán a család mindig is kötődött a tóhoz, többek közt aktívan vitorláznak is. Prémium boraikat a Balaton klasszikus, elegáns vitorlásairól, többek közt a Sirocco, a Nemere és a Tramontana nevű hajókról nevezték el.


Cikkajánló
- Cabernet franc és terroir Villányban
- Nem látott bravúrt mutatott be egy badacsonyi olaszrizling a fajta tesztjén
- VinAgora érmes borok NÉBIH kontrollja
- A 100 legjobb magyar borból 75-öt kóstolhatsz
- Szüreti Gördülő Dűlők a Villányi borvidéken

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing