Harminc település nevezett a Nemzeti Regattára

2016.06.02. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Harminc település nevezett a Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljára, amelyet jövő szombaton és vasárnap először rendeznek meg Siófokon.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója kiemelte, 1846-tól datálják a balatoni hajózás kezdetét, ennek 170. évfordulójának méltó megünneplése lesz az először sorra kerülő Nemzeti Regatta.

"Komoly sportértékű versenyt szeretnénk rendezni, ahol a résztvevők megélhetik a vitorlázás szépségeit. Egyenlő feltételekkel, azonos típusú hajókkal, a Magyar Vitorlás Szövetség által biztosított kormányosokkal vesznek részt az indulók a Nemzeti Regattán" - emelte ki Kollár József. Hozzátette, reméli, hogy jövőre még több települést köszönthetnek a versenyen.

"Azok, akik részt vesznek egy ilyen amatőr versenyen, reményeim szerint előbb-utóbb profi, igazolt vitorlázók lesznek" - mondta Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Kifejtette, reméli, hogy néhány éven belül a Balaton és a vitorlázás hagyományos eseménye lesz a Nemzeti Regatta.

Kollár Lajos hozzátette, a riói olimpián öt magyar versenyző (három vitorlázó, két szörfös) vesz majd részt, ráadásul Berecz Zsombor akár a pontszerzésre is esélyes: "Bízom benne, hogy ez is hozzájárul majd a vitorlázás népszerűségének elterjedéséhez Magyarországon."

A sajtótájékoztatón megtartották a két előfutam, illetve a résztvevő hajók sorsolását is. A szombat délutáni döntőbe 12 hajó jut be.

A versenyre nemcsak Balaton-parti települések neveztek, hanem az ország minden tájáról érkeznek résztvevők a MOL Nagyon Balaton! rendezvénysorozat részét képező viadalra. Az esemény háziasszonya Ördög Nóra lesz, a verseny mellett családi programok és koncertek várják a nézőket, fellép többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast és a The Biebers.

 

 

 

 

MTI 2016. június 2., csütörtök 15:33


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing