Hány árnyalata van a szürkének Vilniusban?

2015.03.09. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

A litván fővárosban, a Neris folyó partján helyezkedik el ez az erdei villa, melynek mind külső burkolatában, mind belső elrendezésében megjelenik a szürke számtalan árnyalata. Hogy mi ihlette ennek a gyönyörű villának a felépítését? Ennek jártak utána az Ingatlantájolószakértői.

Az épület kialakítását a környezete inspirálta, a GYZA által tervezett ingatlan ugyanis egy gyönyörű erdőben található, ahol szürke árnyalataival csodálatosan illeszkedik a szürke törzsű, zöld levelű fák és a zöld pázsit alkotta természeti környezetbe. És bár ötven árnyalatot biztosan nem vonultat fel, szürke kőburkolata, és modern berendezése mindenképp figyelemre méltó ennek a folyó parti luxusingatlannnak.

A Vilnius külvárosában elhelyezkedő villa építésénél betont, fát és fémet is használtak, így az erdőben meghúzódó menedék határozottan modern külsőt kapott. Alsó szintje részben a földbe épült, így kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, az amúgy is energiatakarékos, geotermikus energiával fűtött épület. Emeletéről pedig csodálatos kilátás nyílik az erdőre a hatalmas üvegablakokon keresztül.

Az épületet az emelet felől lehet megközelíteni, itt kaptak helyet a konyha, az étkező, a terasz, valamint a garázs és a parkolók is. A villa szintén hatalmas üvegablakokkal megvilágított, földszinti nappalijába egy lebegő lépcső vezet le a konyhából, a nappali háta mögött, az épület félig földbe ágyazott részében pedig a hálószobák és a fürdőszobák kaptak helyet. Az épület belsejében is a szürke a domináns szín, csak helyenként egészíti ki, barna, fekete vagy egy kis lila, berendezésére pedig a minimál stílus jellemző.

Nem tudni, hogy vajon a sikeres bestseller ihlette-e, ennek a villának a designját, de az biztos, hogy egy elegáns és energiatakarékos otthont sikerült megalkotniuk a GYZA építésziroda tervezőinek.

Szerző: Gál Erika – Ingatlantájoló.hu

Forrás: http://www.decoist.com/2015-02-17/contemporary-forest-house-vilnius/


Cikkajánló
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja
- Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing