Hámori József a Világ Legszebb Kávéházában

2013.08.14. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Már az új szezonra készül a New York Művész Páholy

Hamarosan, szeptember 16-án elindul a New York Művész Páholy újabb szezonja, így a szervezők már állítják össze azok névsorát, akiket a Világ Legszebb Kávéházában folytatódó rendezvénysorozat lehetséges vendégeiként köszönthetnek. Hámori József garantáltan köztük lesz, hiszen bármilyen területen is tevékenykedett életében, a kultúra mindig meghatározó és jelentőségteljes volt számára.

Hámori József tudományos, kulturális életben betöltött szerepe önmagáért beszél. Biológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, korábbi alelnöke, az agyi idegek jelentős kutatója, korábban a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere - nem mellesleg Kosztolányi Dezső volt a nagy-nagybátyja. Szentágothai János tanítványaként a Mester mellett dolgozott az anatómiai kutatásokon és mellette kezdett az aggyal foglalkozni, de Szentágothai volt, aki a kultúrára, kiemelkedően az irodalomra és a képzőművészetre felhívta tanítványai, így Hámori figyelmét is.

Ő olvasott először kutatási szünetekben kortárs költőket, így Juhász Ferencet a fiatal biológus-anatómusoknak, illetve oktatta őket Goethe-re, Csontváry szépségére és a képi világ fontosságára őket. Vallja, a kultúra és a tudomány mélyen összefüggő, egymás nélkül nem létező területek, szívén hordozza az írástörténet jövőjét és a verstanulás fontosságát. A zene is meghatározó gyermekkora óta: a családjában mindenki játszott valamilyen hangszeren - édesanyja zongorázott, ő hegedülni tanult. Fia, Hámori Máté elismert karmester, Vásáry Tamás tanítványa. Éppen ezért a szervezők biztosak abban, hogy a New York Művész Páholy vendégeként izgalmas, érdekes és egyben meglepő történetekkel tud a nagyérdemű kedvére tenni.

A tervek szerint a New York Művész Páholy újabb sorozata 2013. szeptember 16-án veszi kezdetét. Ekkortól egészen jövő nyárig érdekesebbnél érdekesebb vendégekkel várjuk látogatóinkat, a kultúra és a tudás szerelmeseit.

A programok megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing