Hamarosan ingyenes applikációval kereshetőek a jogszabályok

2018.11.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Tanácsok, Életmód

Android és iOS (iPhone) rendszeren futó applikáció letöltésével mobiltelefonon és tableten is könnyen kereshetünk a jogszabályok között.

A Nemzeti Jogszabálytár díjmentesen elérhető mobilapplikációjával továbbra is ingyenesen és még egyszerűbben elérhetővé válnak a jogszabályok. Az alkalmazás lehetőséget ad az állampolgárok és vállalkozások számára, hogy az őket érintő vagy érdeklő jogszabályok szövegeit gyorsan megtalálják a letisztult funkcionális felületen.

A mobilalkalmazás alapfunkciói regisztráció nélkül érhetők el. Ha például az utcán sétálva egy KRESZ szabályra lennénk kíváncsiak, pillanatok alatt elérhető a keresett közlekedési előírás. Az applikáció rendelkezik olyan funkcióval, amely a közismert, leggyakrabban keresett jogszabályokat (Ptk., Btk., Áfa tv., KRESZ stb.) külön listában, a rövidítések alapján ábécé sorrendbe szedve jeleníti meg. Könnyű a keresés abban az esetben is, ha a felhasználó tudja a keresni kívánt jogszabály számát és típusát, de a tárgyszavak segítségével is egyszerű megtalálni a kívánt szöveget. A szókereső funkcióval a jogszabályokban előforduló szavakat kereshetjük, azok címében vagy tartalmában. A jogszabály megjelenítése után abban további szöveges és paragrafus szerinti keresésre van lehetőség. A keresett szöveg megadása után a találatok kiemelten jelennek meg, az oldal az első találati elemre ugrik, a találatok közötti ugrás ikonok segítségével történik. Paragrafus szerinti keresésnél az oldal a keresett paragrafusra ugrik.

Az alkalmazás teljesértékű használatához, az összes szolgáltatás és kényelmi funkció eléréséhez regisztrálni szükséges, amely a mobilalkalmazásból is kezdeményezhető. Az alkalmazás a magyarorszag.hu felületen érvényes bejelentkezési adatokkal (felhasználónév/jelszó páros) is használható. A regisztrációt lehetőség lesz magánszemélyként illetve cég megbízottjaként is megtenni (ez utóbbi esetben akár több felhasználó is regisztrálható).

 Jogi applikáció mobilra. HOL Magazin 2018.

A regisztrációt követően további kényelmi szolgáltatások emelik a felhasználói élményt, mint például a megnyitott jogszabály hozzáadása a „kedvencek” listához, így az egyszerűen és gyorsan megnyitható lesz a későbbiekben is.

Különösen izgalmas lehetőség az applikációban, hogy – egy kérdőív kitöltését követően – a saját élethelyzetünkhöz igazodva a rendszer személyre szabott jogszabály megtekintést tud ajánlani a felhasználó részére.

A regisztrált felhasználó beállíthatja a változásokról szóló értesítés funkciót az egyes jogszabályokhoz és az élethelyzetekhez, így mindig naprakész lehet a számára releváns terület jogszabályi környezetéből hiszen a bekövetkező változásokról választása szerint e-mail vagy push üzenet fog kapni. Mindemellett a közlönyök menüpontra kattintva közvetlenül megtekinthetők az aktuális Magyar Közlönyök, amelyekből a legújabb jogszabályokról és legfrissebb jogszabályi változásokról értesülhetünk.

A két legnépszerűbb mobiláruházból az alkalmazás letöltésével az állampolgárok egyszerűen tudnak naprakész ismereteket szerezni ügyeik intézéséhez, a vállalkozások pedig a gazdasági tevékenységük napi viteléhez találnak ingyenes segítséget.


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing